Миранда Кер: Храната може да бъде лекарство

Топмоделите изглеждат добре, защото полагат сериозни грижи за себе си. Научете какви са съветите на Миранда Кер за здравословното хранене и защо тя се отнася към храната като към лекарство.

Красавицата споделя, че перфектната й фигура се дължи не само на гените й, а и на хранителния режим. Тя разкри, че отнася към храната като към гориво за нейното тяло. Разнообразните и здравословни менюта, които тя си съставя, гарантират, че никога няма да й омръзне това, с което се храни.

Освен това, красавицата всяка сутрин пие, на гладно, чаша вода със сок от половин лимон. “Топлата вода с лимон, изпита сутринта, помага на храносмилането през целия ден”, казва Кер.

“Научете се да консумирате пресни продукти и запомнете, че храната може да бъде лекарство. Това е най-доброто гориво за тялото”, съветва тя в свое интервю.

31-годишната красавица споделя, че благодарение на здравословния си режим понякога си позволява да се поглези. “Не се лишавайте от нищо, защото ако се лишавате, в човешката природа е да го искате още по-силно. Балансираният живот е много важен”, казва тя, цитирана от БГНЕС.

“Аз опитвам да водя здравословен начин на живот до 80%, а 20% си оставям за глезотии. Когато пътувам, обичам да опознавам различни култури, да опитвам нови храни от целия свят и да извлека най-хубавото от живота”, споделя Миранда Кер.

Австралийският топмодел обяснява, че сред процедурите за красиво тяло, задължително място отделя на масаж със специална четка, преди да влезе в банята. Това помага за добрата циркулация на кръвта и отстранява мъртвите клетки от тялото. В банята тя използва органична козметика, богата на различни ароматни етерични масла като иланг-иланг, сандалово дърво и роза.