Мисията на черните рокли

За всички, които следят холивудските новини, то популярните хаштагове : #metoo” и „timesup”, няма да са нещо ново. А за тези, които не са запознати – нека поясним, че те са знак на протест срещу сексуалното насилие на работа.

Макар Холивуд да е далеч от нас, то това разстояние едва ли влияе на женската ни съпричастност. Няма как да не останем развълнувани след речта на Опра, която толкова искрено защити женските права на тазгодишните награди за “Златен глобус”, а множество от черни рокли, носени от големи имена, застанаха една до друга в символ на съпричастност.

goldenglobes2018

Разкошните тоалети излязоха на търг от 19. януари в Ebay, за да съберат средства за кампанията.
Сред тях са роклята на Рийз Уидърспун (дело на Zac Posen), Анджелина Джоли (Versace), Eма Уотсън (Ronald Van Den Kemp), Никол Кидман (Givenchy) и други.

 

Рийз Уидърспун- Zac PosenАнджелина Джоли- Versace

Eма Уотсън -Ronald Van Den KempНикол Кидман- Givenchy

Опра завърши речта си с думите с уважение към „жените, чиито имена никога няма да разберем. Те са домакини и земеделци. Те работят във фабрики, в ресторанти, в инженерството, медицината и науката. Те са част от света на технологиите, политиката и бизнеса. ”

Опра Уинфри- Versace

За пореден път потвърждаваме думите на известната Коко Шанел, че във всеки женски гардероб трябва да има поне една малка черна рокля.

Автор: Сияна Георгиева