Мистериозната Уинона Райдър е новото лице на Marc Jacobs Beauty

Уинона Райдър ще бъде новото лице на бюти линията на Marc Jacobs. И докато малко модни брандове могат да се похвалят със съвместна работа с интересната и нетипична Райдър, защото тя много внимателно и придирчиво избира ангажиментите си, Марк има предимството на 25-годишното им приятелство. „Уинона съм аз и тя е мен!” – казва простичко дизайнерка, когато го питат защо избира именно нея. И докато ние нямаме нищо против да се насладим на магнетичния образ на актрисата, не може да отречем, че крайният продукт от работата им задно е забулен в истинска мистерия.

Обикновено човек може да предвиди до къде ще доведе една колаборация, гледайки дизайнера и избраното от него лице, но не и в този случай. Около Уинона винаги е имало една огромна въпросителна. Една по-тъмна и мистериозна страна, която я отличава от типичните холивудски знаменитости. За бъдещата й работа с Marc Jacobs света разбира в момента, в който дизайнера пуска в официалния си профил в Instagram промо снимка от предстоящата рекламна кампания. На снимката виждаме огледалния образ на Уинона, която носи перлен наниз и очна линия On Fleak! Под кадъра, Джейкъбс пише: „С огромни гордост и удоволствие ви представям това изображение от предстоящата ни Marc Jacobs Beauty кампания От дадения кредит разбираме, че фотограф на фотосесията е Дейвид Симс, а стилист – Кейти Гранд.


(Кадър от филма The Last Year at Marienbad)

Отново сред написаното под снимката, Джейкъбс споделя, че намира своето вдъхновение в любимия си филм „The Last Year at Marienbad” и елегантната натура и вечен стил на актрисата Delphine Seyring.  Според дизайнера Уинона отлично препокрива образа на неговото дългосрочно вдъхновение и именно за това тя ще влезе в ролята на лице на бранда. „Никой друг, който познавам, не може да се превъплати в този образ по-добре от Уинона. Тя не просто позира пред камера с някакви грим и дрехи, тя се потапя в ролята и я въплъщава в себе си. Брилянтен ум, талант и физическа красота като никоя друга…” – казва Марк за Райдър. Дали обаче може да очакваме рекламната кампания, а след това и цялата линия продукти, да се придържа към нежния шик и класа, на който ставаме свидетели във филма? Това тепърва предстои да разберем.


(Кадър от филма The Last Year at Marienbad)

Автор: Преслава Цачева