Модата на Балканските музикални награди

За втора поредна година в София се проведоха Балканските музикални награди. Площад Батенберг събра купища желаещи да почувстват ритъма на балканската музика.

Звезди от всичките ни съседки, дойдоха, за да уважат събитието. Водещи на мероприятието бяха Даниела Янков, Камен Воденичаров и Йоанна.

България бе представена от Нели Петкова, Крум, Поли Генова, Алисия, Теодора, Джина Стоева, Емануела. Албанският хитмейкър Флори се присъедини към концерта, а от Гърция пристигнаха Master Tempo и Giorgos Giannias.  Балкански песни на 2011 представиха изпълнителите от Сърбия, Румъния, Хърватия, Турция, Македония, Словения, Босна и Херцеговина.

Най-много награди спечели чаровната румънска изпълнителка Ина, която завладя публиката с изпълненията си. Тя взе приза “Най-добра певица на Балканите” и още две статуетки. Изпълнител на Балканите стана Сердар Ортач. Турската рок група Манга, която се класира на второ място в Евровизия, спечели приза за “Най-добра група”. Дуетът на Теодора и Йоргус спечели в категория “Балкански проект”.

Няма как да не отбележим и появата на легендарния Горан Брегович на сцената, който взриви публиката до краен предел. Той достойно бе отличен с наградата “Принос към развитието и популяризирането на балканската музика”.

Балканските изпълнителки бяха заложили на интересни тоалети, като част от тях смениха по две визии. Впечатление прави, че няколко от певиците са заложили на рокли с асиметрични дължини. Ина и Емануела се бяха спрели на атрактивни бодита, като сценичен тоалет.

Алисия с ефирна дълга рокля и мрежест тоалет


Теодора бе заложилa на “блясък и пера” на сцената


Джина Стоева в тоалет с ефектни ръкави

Емануела с прическа тип Риана и боди, декорирано с камъни


Нели Петкова в асиметрична черна рокля


Поли Генова се е спряла на елегантен тъмен костюм


Румънската звезда Ина с боди и впечатляваща рокля с лицата на феновете си


Македонката Елена със стилна рокля в синьо-зелена гама


Снимки: Хайлайф/ Булфото/ Н.Райдовска/ ekrana.info

Автор: Делица Цонева