“Мода и природа”

Виж Галерията 62 Снимки

Говори ли ви нещо името Лилия Худякова?
За някои, вероятно, е понятно, но за други – не е. Това е една жена, която съумя не да намери, а да ни покаже пресечната точка на висшата мода с природата. Но тази точка не се намира на върха на острието, което одира кожата на някое животно, за да я превърне в котюрен шедьовър.

Тази точка блести на мястото където се пресича блясъкът на слънчевите лъчи и отражението на светлината от пайетите върху корсета на някоя тежка вечерна рокля, чиято цел е да покаже несметното богатство на света около нас, претворено от човешка ръка.


Убедени сме, че ви се е случвало да гледате нещо в природата, което е толкова божествено красиво, че сте си задавали въпроса как е възможно подобно творение. Сигурни сме също, че сте си казвали, че човешко същество не би могло да създаде такава прелест. Да, повечето си мислят точно това. Но има някои души и съзнания, чиято заветна цел е да не приемат границите на човешката физика и психика, и са готови да счупят всякакви окови, за да избягат извън пределите на познатите ни светове.

И го правят почти съвършено. Претворяват въздушното и неземното, в нещо, което би могло да се докосне и, още по-хубаво за нас – да се облече. Имената на тези дизайнери не са така малко, както, вероятно, очаквате, но днес нашите аплодисменти са повече за Лилия Худякова, защото нейният проект е именно това свързване на някои модели висша мода и тяхната природна първоинспирация.

Дала му е името „Fashion and nature”. Направихме една детайлна и солидна селекция, в която се опитахме да съберем всичките перлички на огърлицата, за да ви ги поднесем с лекота, а вие да не говорите и мислите, а само да чувствате. Защото пред тези колажи думите са излишни. Те само биха опръскали бялата красота. Насладете им се.

Автор: Марина Делева