Моден и интериорен дизайн в юбилей-мечта на Цвета Попова

На 22 октомври в хотел „Хилтън” с изискано светско събитие с мото „Да мечтаеш!” интериорният дизайнер Цвета Попова отбеляза двоен празник – 50 години юбилей и 18 години творческо и професионално пълнолетие.

Вечерта включваше модни ревюта, изпълнения на изключителната Хилда Казасян заедно с Калин Вельов и Живко Петров, както и специална изненада за Цвета Попова от Тримата тенори – Веселин, Георги и Борис. Специален музикален поздрав за Цвета имаше и от трио Сестри Стефанови и Елвира Матева, роял.

По време на събитието интериорната дизайнерка обяви учредяването на Фондация “Проектирай живота”, като сподели, че през следващите 18 години, успредно с дизайна, иска да помага на талантливи хора, които чакат някой да ги намери и да им даде начален тласък и подкрепа.

Празникът на Цвета Попова уважиха нейни клиенти, близки, приятели, както и редица ВИП гости, сред които: дизайнерите, носители на Златна игла – доц. Йорданка Чернаева, Жана Жекова и София Борисова, проф. Любомир Стойков, Ставри Калинов, Елен Колева, Ива Екимова, Деси Банова, Елена Караколева, Мая Косева и съпругът й, Весела Драганова, Веселка Крачунова, Петя Велкова и др. Водещ на събитието беше актьорът Ивайло Захариев.

Специално за двойния празник на Цвета Попова е изработена колекцията „Гардеробът на мама”. Тя включва четири модела от първа авторска изложба на дъщерята на Цвета – Денис. Тя кани и своите талантливи колеги в сферата на модния дизайн: Василка, Марко и Йоргос, с които заедно доразработват темата. Всеки автор прави визуализация на усещането си за Цвета, пречупено през своя собствен стил и вдъхновено от сезоните – пролет, лято, есен и зима.

По време на събитието бяха представени още две ревюта на дизайнерките доц. Йорданка Чернаева и Росица Рангелова – майка и дъщеря.

Росица Рангелова създава мода за съвременната търсеща жена. Дрехи – деликатно категорични със своята визия и изискано ненатрапчив силует. Лаконичното черно е подсилено с цветни акценти, а изобилието от тъкани е съчетано в пълна еклектика и се допълва от нестандартни аксесоари.

Колекцията на доц. Йорданка Чернаева е с официална насоченост, издържана в класическо черно, нюанси на тъмно синьо и преливащи се черно-кафяви райета, игра на различни ефектни и релефни тъкани и текстури, кадифе, тафта и естествена коприна. Облеклата са предназначени за следобедни и вечерни партита. Нестадартни са дизайнерските решения на горните части и фантазни – официалните дълги рокли от тафта и естествена коприна. Акцент са аксесоарите от пайети и декоративни камъни.

По покана на Цвета Попова в деня на събитието беше открита и изложба фотографии „Покриви” от цикъла 35/53 на Тихомир Пенов. Тя може да бъде видяна във фоайето на хотел „Хилтън” в продължение на един месец.

Всички гости на Цвета Попова получиха подаръци, любезно предоставени от Essential Cosmetics. Ново поколение продукти грижа за кожата, изтънчени и модерни от Delarom – козметиката на бъдещето, в която си дават среща ароматерапията и аромакологията. Както и Swiss Line – козметичното чудо на Швейцария – най-добрата клетъчна терапия за кожата против стареене.