Моден спектакъл във „Великият Гетсби”

Филмовата адаптация по романа на Франсис Скот Фицджералд „Великият Гетсби” се очаква да бъде по-велика от всякога. Звездният актьорски състав включва имена като Леонардо Ди Каприо, Кери Мълиган, Тоби Магуайър и Джоел Едгартън, а самата Миучия Прада разкри в септемврийския брой на Vogue, че екранните костюми на дамите във филма са нейно дело.

Пищните вечерни рокли, с които Кери Мълиган и част от женският актьорски състав се появяват във филма, ни напомниха за стила на Прада още щом видяхме първите кадри от „Великият Гетсби”, чийто трейлър излезе в началото на май. Освен това дизайнерката не работи за първи път с режисьора на филма Баз Лурман.

Вече сме виждали нейни тоалети във филмовата продукция – „Ромео и Жулиета”, режисирана от австралиеца. Съпругата на Лурман – Катерин Мартин, която е дизайнер, лично е избрала 40 рокли от колекции на Прада и Miu Miu, които са специално адаптирани за „Великият Гетсби”.

За тоалетите си във филма, Миучия Прада споделя пред Vogue : „Докато работех по костюмите за „Великият Гетсби”, осъзнах колко много от роклите ми могат да се „състарят” и да станат подходящи за периода от 1920-та година. Необходима е само малко намеса от моя страна и различна гледна точка.”

Но това съвсем не е всичко! Визията на дамите във филма се допълва от бижутата на Tiffany & Co. Пищни огърлици, красиви тиари и богата разновидност от обици ще красят Кери Мълиган и останалите актриси във „Великият Гетсби”.

И докато дамите във филма ще блестят с тоалетите на Прада, за мъжката част от актьорския състав са се погрижили от Brooks Brothers. Леонардо Ди Каприо, който се превъплъщава в образа на милионера Гетсби, изглежда елегантен и неустоим в смокингите на легендарния американски бранд. От Brooks Brothers са създали специална лимитирана колекция от костюми и аксесоари, за да могат актьорите във филма да се „върнат” в 20-те години на миналия век.

И за да стане още „по-велик” филма, за музикалния съпровод са се погрижили Джей Зи, Кание Уест и Джак Уайт. Не се съмняваме, че крайният резултат е спиращ дъха филм, който ще прикове вниманието на милиони зрители. Единственото, което ни натъжава е, че ще трябва да чакаме до лятото на 2013 година, когато се очаква да бъде премиерата на филма. Ние, обаче, сме сигурни, че чакането ще си заслужава!

Автор: Петя Митова