Модната индустрия подкрепя младежите в неравностойно положение, съвместно с Президентската институция

*Академията за мода партнира на президентската инициатива

„Подкрепи една мечта“

През 2018 година благотворителната инициатива „Подкрепи една мечта“ на Президентската институция поставя специален акцент върху възможностите за професионално обучение на младежи в неравностойно положение. Академията за мода и Консултантска къща „От игла до конец“ подкрепят кампанията в сферата на модната индустрия и, като организират и координират включването на представители на професионални организации от бранша, дизайнери и модни къщи.

1_Rumen Radev

Вече шест български фирми потвърдиха готовността си да осигурят обучение с възможност за работа на младежи в неравностойно положение.
„Агресия“, „Десизо Мони“,„Романтика Фешън“ с дизайнер София Борисова, „Мезон Сант-Ерем“ с дизайнер Габриела Колева, дизайнерът Христо Чучев и „Аксел Харди“ са първите, които ще подкрепят благотворителната инициатива. Те ще дадат възможност на младежи да преминат обучение за придобиване на шивашки умения с перспектива за професионална реализация в градовете: София, Пловдив, Плевен, Велико Търново, Асеновград, Костенец и Полски Тръмбеш.

6_Sofia Borisova

В инициативата са включени общо 124 младежи от випуск 2017/2018 г. като за 54 от тях специалистите от Бюрата по труда търсят подходяща форма на заетост. Някои от младежите са завършили средното си образование в гимназии с професионална насоченост и имат начална подготовка.

4_Desizo Monni

Част от тях, които са изявили желание да се обучават именно в шивашката индустрия, са от Пловдив, Попово, Разград и Дупница. За младежите от тези градове продължават да се търсят конкретни възможности за обучение и реализация.

9_Hristo Chuchev
Проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода и управител на „От игла до конец“, сподели: „Ние продължаваме нашата дългогодишна традиция да подпомагаме децата и младежите в неравностойно положение. Представителите на българския моден дизайн, на родната модна индустрия и предприемачество са хора с широки и добри сърца, и чувство за социална отговорност. Радостен съм, че те веднага откликнаха, а вярвам, че и в бъдеще ще е така, на идеята да подкрепят и сбъднат мечтите на абитуриентите, лишени от родителски грижи. Сигурен съм, че те ще допринесат за успеха на благородната президентска инициатива“.

8_Gabriela Koleva
Традиционният абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение, който е част от благотворителната инициатива „Подкрепи една мечта”, ще се състои на 30 май 2018 година и негов домакин ще бъде президентът Румен Радев. Президентската институция продължава да набира дарения за инициативата. Финансовата подкрепа е предназначена както за организацията на балната вечер, така и за еднократни стипендии за младежите, които ще продължат образованието си във висше училище.

7_Mezont Sant-Herem
Организациите, фирмите и гражданите, които имат желание да подпомогнат благотворителната инициатива „Подкрепи една мечта”, могат да го направят със средства по банковата сметка на Администрацията на президента:
IBAN BG 45 BNBG 9661 3000 1909 01
BIC BNBGBGSD
Банка БНБ