Модна колаборация: Рита Ора и Adidas

Интересният поглед на Рита Ора към модата и екстравагантният й усет бързо я превърнаха в модна икона по цял свят. В края на лятото тя ще ни зарадва с колаборация със спортния гигант Adidas.

Феновете на марката и певицата могат да очакват цели пет капсулни линии. Те ще носят имената: “Черната линия”, “Пастели”, “Цветен блок”, “Спрей” и “Рози”. Изпълнителката създаде за Adidas обувки, спортни облекла, връхни дрехи и аксесоари. Моделите ще бъдат пускани на пазара поетапно, в период от няколко месеца. Първата колекция може да очакваме на 21-ви август, а последните две през ноември.

Рита Ора сподели пред медиите, че е голям фен на марката още от малка и обожава спортните стоки. За да се справи добре със задачата си тя е изучила всички колекции на бранда през последните 50 години.

“Исках хората да се чувстват комфортно, но в същото време и секси”, казва Рита за колекцията си.

“Рита е прекрасен човек, много пъстра и отворена. Освен това има страхотен стил и умее да съчетава висша мода с градски стил. Често може да бъде забелязана с дрехи на Adidas и беше повече от разбираемо, че трябва да работим с нея”, обясни категорично креативният директор на Adidas Originals.

Колаборацията на Рита и спортната марка е поредното предизвикателство за певицата в сферата на модата. Досега звездата работи с на марки като Roberto Cavalli и DKNY, създаде собствена линия козметика на Rimmel.

Други известни имена, работили в миналото с Adidas са текущият креативен директор на Dior Раф Симънс, Йожи Ямамото и Стела Макартни. Освен това, това е третата колаборация с известно лице, която бранда обяви през последните месеци. Спортната компания ще работи с Фарел Уилямс и също и с една от любимите ни дизайнерки – Mary Katrantzou.