Модни находки на седмицата: ефектни колани

Последната ни рубрика „Модни находки на седмицата” беше посветена на аксесоарите. Днес отново им отделяме специално внимание, но ако миналия път се фокусирахме върху шаловете, сега е ред за ефектните колани.

Коланът е важен елемент от облеклото още от древността. Той се е използвал за пристягане на одеждите на висшето общество и робите на простолюдието. Първообразът на този аксесоар се появил през бронзовата епоха, когато коланите били груби и направени от животинска кожа, а целта им е била да задържат другите кожи към тялото (т.е. тогаващните дрехи). Често били прикрепвани с парчета от кост, а по-късно и с първобитни катарами от метал.

И до наши дни този аксесоар се използва от мъже, жени и деца, за всеки тип визия – ежедневната и официалната. Коланите са впечатляващ щрих от визията, особено при дамската мода, защото подчертават извивките на женския силует и допълват цялостното излъчване на аутфита.

Текстилни, кожени, метални, дюс или пъстроцветни, деликатни или ултра масивни – коланите са страхотен моден завършек на всеки един тоалет!

Модните находки, които селектирахме са от онлайн магазините: boohoo.com, 3suisses.bg, yoox.com и newlook.com. Подчертайте своята женствена талия!

Автор: Делица Цонева

Вижте още:

Модни находки на седмицата: летни шалове

Модни находки на седмицата с ресни

Модни находки на седмицата за детския стил

Модни находки на седмицата: летни туники

Модни находки на седмицата: сандали за плажа

Модни находки на седмицата в ментова гама

Модни находки на седмицата: къси панталонки

Модни находки на седмицата: бели рокли

Модни находки на седмицата: златни аксесоари

Модни находки на седмицата: неонови аксесоари

Модни находки на седмицата: цели бански