Модни находки на седмицата: ефирни кафтани

Има дрехи, съществуващи от древни времена, които продължават да вълнуват дизайнерите и да ги вдъхновяват със своята неподвластна на времето естетика. Кафтанът е точно такъв елемент от гардероба на дамите, който е чудесно решениe за атрактивния ви летен стил в ежедневието и на плажа.

“Кафтан” е персийска дума по произход и представлява „рокля“ за силния пол, която са носели (някои и досега носят) мъжете в древността. Свързва се като правило с мюсюлманското облекло. В модерната мода тази дреха навлиза през 60-те – 70-те години на миналия век, благодарение на хипи културата.

Дългите ефирни кафтани са уникален завършек за визията на морския бряг, а късите могат да играят роля на туника или рокля. Леката материя на тази дреха я прави изключително комфортна, затова е любима на много дами. Пъстроцветните и наситени принтове са тотален хит през този сезон, така че ви съветваме да заложите на пищни етно и графични десени, които придават още чар на това облекло.

Селектирахме няколко красиви модела, които могат да бъдат практичен и шикозен елемент от летния ви гардероб. Нашите модни находки са от онлайн магазин boohoo.com, където ще откриете още много различни предложения на интересни кафтани.