Мъже с млин или с клин?!

През последните години модата се преобразява неимоверно, внасяйки все повече мъжки елелемнти в женския гардероб и типично женски детайли в мъжкия. Сякаш половете се сливат и хората се превръщат в странни същества, притежаващи белези както от ин, така и от ян. След навлизането на мъжката чанта, следва нов удар по мъжествеността, нанесен с типичната за модния свят жестокост- мъжкият клин, или „млин” (играта на думи е преведена от английското название за клин- “leggings” и навлизащото “meggins”).

Млинът е естествено продължение на тесните дънки, които от задължителен елемент в облеклото на рок-звездите се пренесоха в ежедневната мода, създавайки доста дискомфорт и дори смехотворен изглед при някои мъже. Сега дизайнерите отново изпитват готовността на мъжете да бъдат в крак с последните тенденции, но дали с мъжникя клин не прескочиха прекалено границата?

Ако се върнем назад, много назад във времето, мъжете всъщност са носили клинове вместо панталони. Върху тях са слагали дълги туники или къси обемни панталонки. Клинът е бил характерен САМО за мъжкото облекло. С течение на времето, обаче, ситуацията се изменя коренно и жените започват много повече да подчетават краката си, за сметка на мъжете, които предпочитат все по-широки и удобни панталони.

Но възможно ли е наистина млинът да се завърне в ежедневното мъжко облекло? Множество дизайнери внесоха този елемент в колекциите си, дизайнери като Жан Пол Готие, модна къща Прада, Марни, Диор, Живънши. Поднесени по много стилен начин, млиновете започват бавно, но сигурно да интригуват мъжете. Много тренди сега е съчетанието с много къси панталони. Може би тази мода не е чак толкова женствена, а напротив- помислете си само за качествата на Робин Худ, който с увереност е носил своя клин, докато е вършел доста мъжествени и смели дела.

Оставаме на вас, мили мъже, да прецените дали искате да се превърнете в модерен благородник в тесен млин или предпочитате да си останете верен на добрия стар широк панталон, който не ви дарява със солидно количество естроген.

Автор:  Сузана Бойчева