Най-богатите модели в света

Всяка година списание “Форбс” прави класация за най-богатите хора в света, и в частност за моделите. Бразилската красавица Жизел Бюндхен отново застана на челна позиция като най- високоплатеният модел. Според изданието, е спечелила 47 милиона долара през последните 12 месеца.

Жизел е спечелила 16 милиона повече от съпруга си Том Брейди. Освен от кампании за марки като H&M, Chanel и Carolina Herrera, тя печели и от продажбата на сандалите, които създаде с марката Grendene.

Освен това Жизел е лице на продуктите на козметичните марки Pantene и Oral-B в Бразилия, а линията й бельо Gisele Bundchen Intimates й донесе 5 милиона през миналата година. Манекенката носеше купата на Световното първенство по футбол, чиято кутия бе изработена от марката Louis Vuitton. Тя снима изключително много фотосесии за модни издания и участва в редица модни дефилета за известни марки.

Любопитна информация, която се появи в медиите наскоро, е че според списание “Форбс”,  откакто  то започва да следи нейните приходи през 2001 г., Бюндхен е натрупала състояние на нетна стойност малко под половин милиард долара. Бразилката обаче скоро след това опроверга тези твърдения: “Тъжно е, че хората, които пишат тези класации, нямат информация за банковите ми сметки”, казва Жизел.

“Печеля добре, получавам доста пари, но не колкото те твърдят. Данъчните ме проучиха, защото фигурирам в този списък. Честно казано, не ме вълнува дали съм част от този списък“, допълва тя.

Но да се върнем на класацията. Даутцен Крус и Адриана Лима си поделят второто място.

Кейт Ъптън е най-високоплатеното ново попълнение с доход от 7 милиона долара от договори с марки като Bobbi Brown, Express и Sam Edelman. Тя е една от петте най-високоплатени красавици, които не са модели на “Виктория Сикрет”, информират от БГНЕС.

Миранда Кер и Лиу Уен са спечелили по 7 милиона през последните 12 месеца. След тях се нареждат Алесандра Амброзио и Хилари Рода, които са получили по 5 милиона.