Най-добрите СС и BB кремове, подходящи за лятото

 Изборът на тониращ крем за лятото е сериозно предизвикателство. От една страна, искате той да е непрозрачен, а от друга страна търсите лек покривен ефект, който да не ви кара да се потите. Всъщност, ако и непоносимата жега ви отблъсква от фон дьо тена, пудрата и цялата ви обичайна рутина, алтернативата са тониращите CC и ВВ кремове кремове. Удобни и практични, BB и CC кремовете оцветяват, озаряват, прикриват и овлажняват, всичко това с абсолютно лека текстура, безопасна за горещия сезон. Но кога и как да ги използваме правилно?

Този тип продукт първоначално е създаден за много млади кожи, нуждаещи се от защита, хидратация и минимално покритие. Те се използват  веднага след овлажняващо третиране и, особено през лятото, заместват фон дьо тен. Може да използвате СС крем вечер, за да направите кожата особено стегната и гладка, като сведете до минимум видимостта на разширени пори.

Тъй като те са изключително леки продукти, с CC и BB кремовете не рискувате да създадете ефект, който е твърде очевиден и фалшив. Най-добрият начин да ги изберете определено е да ги опитате в областта на челюстта и шията, като се уверите че няма резки разлики с тена ви. Тъй като тяхната покривна сила е минимална, обикновено има само три нюанса: светъл, среден, тъмен. И двата типа кремове овлажняват и предпазват от UV лъчи, но ако BB кремът придава естествен вид и овлажнява кожата максимално, CC кремът я коригира тена, осигурявайки по-голямо покритие от първия.

La Roche Posay Rosaliac CC creme

Разгледай 

Clinique Тониращ ВВ крем

Разгледай

Bioterm Хидратиращ BB крем

Разгледай