Най-елегантните българи за 2012 година

Фото: Костадин Кръстев-Коко

Лили Иванова, Александра Раева, Анелия, Орлин Павлов и д-р Ангел Енчев – това са най-елегантните българи за 2012 година според класацията на популярното електронно списание „Fashion Lifestyle Magazine” с главен редактор проф. Любомир Стойков.

Новите носители на приза “БГ Модна икона” за 2012 г. бяха избрани след онлайн гласуване на читателите на списанието, на експертна комисия от 40 водещи лайфстайл журналисти и редакцията на списанието. Основните критерии за избор на най-елегантните българи са: изискан вкус, модерен стил, безупречна култура и професионален успех.

Във връзка с класацията проф. Любомир Стойков сподели: „Стилът и публичното поведение са от решаващо значение в живота ни. Радвам се, че колегите журналисти и нашите онлайн читатели дадоха своя категоричен вот за красотата и елегантността. Честито на победителите!”.

Фото: Васил Къркеланов / Костадин Кръстев-Коко

Церемонията за връчването на наградите и коктейлът ще се състоят на 12 декември (сряда) във „Витоша” Парк Хотел. В ревю-спектакъл непосредстевно преди официалната церемония ще бъдат показани и най-новите колекции на FEDE fashion studio, MOHITO и Annabel Atelier.

Класацията „БГ модна икона 2012” се провежда за четвърта поредна година. Досегашни носители на високия журналистически приз за елегантност са били: Цветелина Бориславова, Миро, Диана Любенова, Димитър Бербатов и Юлияна Дончева за 2009 г., Гала, Владимир Карамазов, Елена Петрова, Калин Врачански и Валентина Войкова за 2010 г., Деница Атанасова-Гергова, Васко Василев, Мария Илиева, Евгения Калканджиева и Владимир Ампов – Графа за 2011 г..

Фото: Личен архив/ Йозеф Зидаров