Най – малките чанти в света

Dоlce & Gabbana лансират за пролетта чанти, толкова малки, че се носят като гривни или колиета.

Пригответе се за най-малките чанти, които жените някога са носили!

Създадени с голяма доза ирония, микро чантите бяха може би най-забавният момент в ревюто на Dolce & Gabbana по време на миланската Седмица на модата.

Идеята е очевидно заиграване с тенденциите. И с това, че години наред дамите лъкатушат между много големи торби, мини чанти, чанти със среден размер… Изобщо, модерният размер чанти в света на фешънистите е голяма новина.

Затова Dolce & Gabanna хвърлят ръкавицата с микро чанти. Толкова микро, че някои от тях няма да поберат дори и кредитната ви карта или пък пакетче дъвки.

В колекцията на италианския бранд имаше дори чанти, носени като колие или като гривна, други бяха прикрепени върху коланите на моделите.

С това дизайнерите всъщност подсказват и ролята на тези микро чанти, а именно на бижу. Във визиите те са съчетани с малко по-големи чанти, тоест, едната служи единствено за украса, а втората изпълнява обичайните функции.

Друго съчетание беше чанта в ръката и една миниатюрна – през рамото. Интересен момент е това, че дуото чанти са очевидно координирани, в един цвят или с друг свързващ мотив.

Едно е сигурно, това е една колекция, която иска от нас да се забавяваме повече!