Как да нанасяме фондьотена, така че да изглежда естествено?

През студения сезон се появяват зачервявания на лицето в следствие на вятъра и ниските температури и е хубаво да ги скрием под малък слой фондьотен. Но за да се предотврати “ефектът на изкуствената маска”, е важно да го нанесете правилно. Ето няколко съвета от гримьорите на Зоуи Кравиц, Бела Хадид и други. 

Подгответе кожата си

Тайната на идеалния фондьотен се крие не само в техниката на нанасянето му, но и в предварителната подготовка. Кожата трябва да е чиста и добре овлажнена. Започнете с подхранваща маска и след това направете лимфен дренажен масаж на лицето. След маската, леко, с леки масажни движения, нанесете овлажнител, за да подобрите кръвообращението и да намалите подуването. Това ще предизвика естествен руж и ще придаде жизненост.

Не нанасяйте фондьотен върху цялото си лице

Нанесете фондьотена само в областите, където това наистина е необходимо. Започнете от центъра на лицето, добавете малко към ябълките на бузите и бавно разнесете. И не забравяйте да разпределите добре фондьотена близо до зоната около устните, защото там продуктът има тенденция да пожълтява.

Втрийте, а не намазвайте

Независимо от начина на нанасяне на фондьотена- с четка, бюти блендър или пръсти, внимателно втрийте продукта, а не го мажете върху лицето си. Така тонът ще бъде равномерен и плавен, без петна и ивици.

Използвайте хайлайтър

За да придадете на кожата сияние, нанесете хайлайтър върху скулите, носа и контура на горната устна. Това придава красиво, естествено сияние, сякаш не сте приложили нито едно подчертаващо средство.

Фиксирайте резултата с прах

След като нанесете фондьотена, използвайте матираща салфетка, за да премахнете излишния блясък. След това фиксирайте резултата с пудра. Нанесете пудрата само върху тези области, които най-често стават лъскави. Именно мазният блясък издава зле нанесения фондьотен и създава „ефект на маска“.