Наоми Кембъл дефилира за Atelier Versace

През изминалия уикенд започна Седмицата на висшата мода в Париж, която винаги е очаквана с нетърпение от модните ценители. Голямото събитие бе открито с дефиле на Atelier Versace, а самата Наоми Кембъл се появи първа на котешката пътека със сексапилна черна рокля, разкриваща детайли от изваяната й фигура.

43-годишната красавица събра вниманието на зрителите с появата си. Манекенката, която не беше дефилирала за Версаче от 15 години, беше посрещната с овации от цялата публика.

Много съм щастлива, че съм тук, в Париж, тази вечер, за да дефилирам за Донатела. Познаваме се повече от 25 години. Веднага се почувствах част от семейството, всички бяха толкова топли и отзивчиви. Разбира се, преди там беше и Джани. Освен че е един от най-вдъхновяващите и уважавани дизайнери на всички времена, той беше като брат за мен…, винаги на място в добри и лоши времена, споменът за него никога няма да угасне. Така че може да се каже, че това е емоционална вечер за мен. Страхотна привилегия е да бъда тук“, сподели Наоми.

Донатела показа предизвикателна, но и елегантна котюр линия, която ни връща към 30-те години на миналия век и времето на черно-бялата фотография, от която дизайнерката черпи вдъхновение. Тя споделя, че тази линия е резултат от много прецизна работата, което си личи по сложните кройки, показващи анатомичните линии на дамска фигура.

Множество кристали и бродерии изграждат луксозното излъчване на красивите вечерни рокли, които Донатела подчинява главно на тъмната палитра от цветове. Всеки модел е закодирал в себе си чувствени послания, предадени чрез сексапилни акценти като дълбоки цепки и деколтета, изрязани мотиви, разкриващи различни части от женското тяло. Дантела, тюл, шифон се преплитат в една изкушаваща фантазия от форми и нюанси.

“Започнах тази колекция с мечтата за идеалната естетика на черно-бялата ера. Исках да направя нещо ново и си представих секси и изискана жена със силно излъчване. Само истинска икона като Наоми Кембъл можеше да открие това шоу“, заяви Донатела Версаче.

Ума Търман, Ема Робъртс и Закари Кинто бяха сред звездите, наблюдаващи дефилето от първия ред.

Редактор: Делица Цонева