Напукани устни? Решението е тук.

Кожата на устните е сред най-нежната изобщо по тялото. Ето защо и тя изисква редовни грижи.

С наближаването на студеното време, ето как да предпазите устните си от напукване или да се справите, ако вече имате този проблем.

Миене на лицето

Преди да измиете лицето, сложете си хидратиращ балсам за устни. Много често почистващия продукт за лице изсушава устните. Особено продуктите срещу акне, които съдържат салицилова киселина и бензоил пероксид – те разрушават pH баланса на нежната кожа на устните и могат да причинят напукване.

Витамини

Използвайте бадемово масло. То съдържа и витамини А и Е.

Друга съставка, за която трябва да се огледате в козметичните продукти, е маслото от шеа. То ще омекоти устните и ще направи кожата гладка и копринена.
Маслото от макадамия също ще хидратира добре устните ви, затова избирайте балсами с тези съставки.

Овлажнител за въздух

Включете овлажнител за въздух през нощта. Ще помогне не само устните, но и кожата по цялото тяло да остане хидратирана.

За силно напукани устни – краставица

За напукани и възпалени устни нарежете тънки резенчета краставица и ги наложете върху устните поне за пет минути. Може да пробвате това, докато гледате телевизия. Краставицата ще възобнови хидратацията на устните, а усещането е приятно.

Пчелен восък

Напуканите устни ще се излекуват с хидратация, затова използвайте балсами, не вазелин. Ако обаче устните ви изглеждат добре, когато излизате навън нанесете тънък слой пчелен восък или меден вазелин. Те ще запазят влагата в устните.

Не на матовите червила

Ако имате проблем със сухи устни, не посягайте към матовите червила. Да, знаем, че са страхотни, но по-добре изберете овлажняващо червило.

 

Хидратация отвътре

Пийте вода. Полезно е за както за цялото тяло, така и за устните.