На гости в замъка на Валентино

Италианският дизайнер Валентино Гаравани е известен не само с невероятните си модни творения, но също така и с неговите впечатляващи имения. Затова днес ще надникнем с любопитство във френския замък Chateau de Wideville, намиращ се близо до Париж.

Валентино разполага с жилища във всички краища на света, включително – Рим, Ню Йорк, Лондон. Това луксозно имение е едно от любимите му, защото той прекарва тук няколко месеца от годината, откакто се оттегли от неговата модна къща.

Замъкът изглежда зрелищно – от просторните градини до декорацията на всяка една стая. Интериорът носи еклектично звучене. Имаме усещането, че култури от цял свят намират място в този богат и луксозен дом, но най-силно е присъствието на азиатската култура. Виждаме много картини, фрески, текстил и изящна керамика, носеща духа на изтока.

Изящни скринове с красива дърворезба, масивни огледала и полилеи придават пищност на цялостното обзавеждане. Стаите изглеждат леко претрупани, на пръв поглед, но от тях струи много топлина, уют и богат колорит.

Въпреки че цялото имение изглежда великолепно, любимото място за релаксация на модния дизайнер е красивата зимната градина, отрупана с цветя и обляна в светлина. Потопете се в приказните покои на Валентино…

Автор: Делица Цонева

Снимки: Architectural Digest

Вижте още:

Елегантното царство на Ели Сааб

Колоритният дом на Маргарита Мисони