Нейно Кралско Височество Елизабет II отдаде почит на британската мода

Виж Галерията 11 Снимки

Нещо невиждано се случи в последните часове на лондонската Седмица на модата. Кралица Елизабет II направи съвсем (не)очаквано появяване на ревюто на Richard Quinn. Присъствието й всъщност не беше толкова неочаквано, защото кралицата имаше специална задача за вечерта. Тя връчи на дизайнера първата награда Queen Elizabeth II Award за британски дизайн, с която оказва своята почит и признателност към труда, креативността и изключителния талант на изгряващия творец. Това отличие ще се връчва ежегодно и има за цел да провокира още повече активност сред британската дизайнерска младеж, за да подтикне модната индустрия към обществени и дипломатически позиции.


По време на шоуто на Куин, Нейно Кралско Височество се настани удобно на първия ред в компанията на главния редактор на американския VOGUE Анна Уинтър и Каролин Ръш, главен изпълнителен директор на Британския моден съвет.


Кралицата бе заложила на подходящо стилен тоалет в бледо син туид и нежното докосване на кристали Swarowski на дизайнерката Angela Kelly.