Новият завладяващ аромат от Paco Rabanne – Black XS Be a Legend„За мен отношението към рокендрола е щипка искреност с примес на безразсъдство, щедра доза незрялост и докосване до греха. И преди всичко това е светлината, която озарява някой, докато грабва вниманието на хората.”
Игги Поп

„Едно от нещата, които получих от рок енд рола е обаятелният образ на филмова звезда, който постоянно ме очарова. Винаги съм искала да бъда блондинка, сияйна жена”
Деби Хари

В сърцето на седемдесетте почти случайност беше срещата на Игги Поп и Дейвид Боуи(който в това време свири на клавир в групата на Игги) с Деби Хари(която точно изгряваше) и пътищата им се пресякоха. Поп покани Blondie да го придружи на неговото турне и от тогава те са приятели.

Те се обичат. От тесните улички на Ню Йорк, които по време на седемдесетте  представляват урбанистична джунгла, до мръсните задкулисни площи на CBGB. От ъндърграунда на пуританска Америка до звездите на този век. През 1990-те те заедно записват “Well, Did You Evah!” класика на Кол Портър, която вече е направена от Синатра и Бинг Кросби за техния албум AIDS. През 1997 Blondie записва кавър на POP-“Ordinary Bummer”…

Филантропия, рок енд рол и едно приятелство, което издържа проверката на времето… Кой друг би могъл да олицетворява легендата на аромат, чиято история е свързана с рока, както мелодията към рифа на китарата. Оцелели от друго време, икони на този умиращ начин на живот, символи на музика, която е яростна и плашеща, вечен синоним на агресивността на младостта.

Години по-късно Paco Rabanne отново събра тези две икони на рока в една черно-бяла реклама. Дори спретнато облечени в елегантни смокинги, тяхната свободата взривява всичко наоколо. Това е искрицата в очите, повдигнатите вежди, рамките на очилата, бялата риза, открояваща се на фона на черния сатенен ревер на сакото… Една класика, чар, който никога не е излизал от мода, бунт, сливащ се с мантията на нормалността, свободата, която блести като неугасим пламък…Всичко това е Black XS . Всичко това са нашите портрети на Stooge и Blondie, Деби, Игги, Игги и Деби.

БЪДИ ЛЕГЕНДА: ИСТОРИЯТА
Рок енд рол? Каква голяма дума за нашата крехка възраст! Къде отиде? Спасен от унищожение, омаловажен, успокоен, в своето рокендрол скривалище. Облагородяването на кварталите в Ню Йорк, спретнатите улици в Лондон, подредения Париж. Какъв е ароматът, на какво прилича, какъв е звукът му, какъв е стила?

Очите те лъжат, звукът е несигурен, чувствата са мимолетни, но ароматите не лъжат. Ако Лестър Банкс е писалката на рокендрола, Black XS е аромата на легендата.

За да се засили този престиж, две истински рок легенди помагат на Black XS с техния имидж, глас и интензитет. Деби Хари,която беше вокал на Blondie наелектризирва публиката и сцената от 1974 до сега. Игги Поп, който е със или без своите Stooges продължава да побърква тълпите. В средата на седемдесетте те въплащаваха пънка, необуздаността и създаването му. Тя е жена в един мъжки свят. Той е игуана в човешкия свят. Четиридесет години по-късно редиците са намалели, но тези които остават, грациозно балансират с техния статут на икони и дивата им свобода.

ФЛАКОН
Как да израстнеш, когато оставаш верен на сърцето си, своята идентичност и ДНК? Това е съществена характеристика на една легенда, която се променя, еволюира, трансформира се и става по-силна и жизнена всеки път.  За това лимитирано издание на “Be A Legend” , флакона на Black XS е с по-заоблени ъгли и по-ярки цветове. Пурпурният цвят на дамския парфюм е породен от женствения жест на лакиране в розово, подчертан от тебеширено черна калиграфия. Флаконът за него запазва черния стандарт, но с по-матов стил и син „Поп”.

АРОМАТBLACK XS BE A LEGEND FOR HER
„Какво те прави звезда?” –  Емили Копърмен създател на новия аромат за жени Black XS Be A Legend си задава въпроса. Отговорът идва бързо: уникалност, сила, чистота. За тази непорочност тя остава вярна на същността на силата и пристрастяването на аромата. Кукуряк (единствената роза, която цъфти през зимата), черна ванилия (придаваща женственост), пачули (за характеризиране на аромата към седемдесетте години, мир, любов и битници). За да обедини чувствеността и магнетичния аспект, който отличава легендата, Емили Копърмен  се обърна към Изтока като добави загадъчната праховидна смола  Agarwood. Мощен и уникален аромат, аромата на една легенда.

BLACK XS BE A LEGEND FOR HIM
Какво ще кажем за Игги? Мислите ли си за аромат на тютюн и осеяно с шипове яке? Когато чуе думата „рок”, Фабрис Пелегрин, който композира новия аромат за мъже Black XS Be A Legend, усеща аромат на кожа, интензивни и мускусни нотки, които съчетава със свежи аромати. Лимон и канела, смесени с опушен цистус. Той е съчетал грубата, мощна и мъжествена сила на циприол с мед, за да успокои резултата и да придаде двойнствено значение. Добавеният портокалов цвят придава „наркотичната страна” и така получавате  една експлозивна формула, която дава вечност на игуаната и отличителната му черта: романтизъм и непредсказуемост. Пънк и Поп.