Обсебен ли е Vogue от Кейт Мос?

На пръв поглед това заглавие може да ви се стори абсурдно, но всъщност е съвсем уместно. Влиянието на британската манекенка върху модната библия е феноменално.

Кейт е била на корицата на Vogue впечатляващите 34 пъти. Това обаче не означава, че не може да има 35-и път. Ето че тя отново краси корицата на британското издание за май , при това облечена с едно от последните си дизайнерски творения за Topshop. Заснета от Крейг Макдийн, 40-годишната манекенка, позира в сребристо яке с ресни, част от най-новата й колекция за прословутия бранд.

Освен това Мос имаше честта да бъде гост редактор и стилист на мартенския брой на  Vogue UK. Като гост-редактор на списанието, тя създаде стайлинга за фотосесията на модела Дария Вербови, която бе на корицата на изданието. Когато обяви новата роля на супермодела през октомври миналата година, ръководството на списанието обеща, че тя ще вложи целия си опит в модната индустрия в работата си с фотографите и моделите, които самата тя избере.

“Имаме изключителното удоволствие да работим с Кейт по един нов начин. Нейното безупречно чувство за стил, дълбоките познания за модата и интуицията да разбере как точно да направи една снимка невероятна, ни кара да се вълнуваме за предстоящия брой на британския Vogue“, каза преди време главният редактор на списанието Александра Шулман.

След появата на корицата за майското издание в интернет, се развихриха контрастни коментари. Почитателите на Кейт твърдят, че тя винаги има какво да покаже и да бъде различна. Но много читатели споделиха, че вече започва да става скучно да виждат постоянно британката на първа страница на модната Библия. Какво е вашето мнение?