Откриха бутик Just Cavalli

Първият монобранд бутик на Just Cavalli, с който марката стъпва официално в България, беше открит на 16 февруари в сърцето на столицата – хотел „Шератон”. След пресконференцията собственичките Силвия Колева и Славея Янева ритуално прерязаха лентата и посрещнаха първите ВИП гости в новооткрития бутик.

Итересът към висококачествената италианска мода от страна на гостите и на медиите беше изключително голям. На събитието се открояваха редица ВИП личности: Аня Пенчева, Диана Любенова, Радост Драганова, Деси Банова, Камелия Воче, дизайнерките Жана Жекова и Аля Милушева, Теди Кацарова, Глория, Лияна, Юлия Юревич, Петя Велкова и др. Водещ на събитието беше проф. Любомир Стойков.

Гостите имаха възможност не само да се запознаят с последните тенденции и линии на марката, но и да се потопят в духа на уникалната флорентинска атмосфера, пресъздадена в бутика. Той е разположен на 260 кв. метра, на два етажа до централния вход на хотел „Шератон”.

Първият монобранд бутик на изветната италианска марка в България стартира с колекция пролет-лято 2011, в която Cavalli се връща към своите корени на анималистичната естетика. 70% от асортимента е посветен на дамите и 30% на мъжете. В бутика ще се предлагат и изключително актуалните иновативни принтове,  вдъхновени от филма „Аватар”. Специално за гостите на събитието бяха показани подбрани модели от дамската и от мъжката линия на последната колекция с маркта Just Cavalli.

В Дамската колекция съществуват няколко свята, обединени от животинското в естетиката на Cavalli. Първата тема в колекцията е ANIMAL DAY. Тя е вдъхновена от африканското сафари, включва изтъркани материи, деним и памук, а цветовете в нея са кал, слонова кост и кварц, свързани с остро контрастиращ цвят. Основен е жирафският принт върху фон от слонова кост и винтидж ефект, който моделира  петната. Втората тема – LINGERIE е посветена на модерната, естествена и романтична жена. Материите в нея са леки (като фин памук) и контранстират със сложни цветови нюанси в бяло, слонова кост, телесно, бебешко розово, светло синьо и меко зелено. Основните принтове са вдъхновени от филма „Аватар” и деликатно пресъздават прекрасните големи цветя в най-изтънчената част от колекцията. Друг оригинален принт от тази тема е сканираната картина на истинска винтидж рокля на Роберто Кавали, присъствала във филма “Сексът и градът 2”. Тя е отпечатана върху  много лека и секси рокля от коприна. SCUBA FOWERS е третата тема, която със своите ярки цветове, свежи и леки материи пресъздава лятото в колекцията. ANIMAL NIGHT е вечерната тема в колекцията, която обаче е силно свързана с дневната. Цветовата гама включва нагорещен пясък, слонова кост и сребристо, допълнени от класическото черно.

Мъжката колекция също като дамската е повлияна от анималистичната култура на Cavalli. Колекцията е вдъхновена от мъжа, който прекарва лятната си ваканция в Стромболи и Малибу. Темата STROMBOLI е вдъхновена от очарователния, суров и тъмен, див и горещ италиански остров. Тя варира от дневна до нощна тематика. Всички цветове са вдъхновени от природата: кафяво и охра, кобалтово синьо море, здравец, ярко зелено, пясъчно и сиво. Принтовете на тази тема изобразяват исторически коне и коралови вкаменелости  върху кафяв  фон. В темата GLAMBER CASINÒ откриваме мъжа през нощта, пътуващ от Италия към Малибу, който носи черно сако, скроено перфектно за казино. Силуетът е според изискванията на протокола, но реверите на якето са секси и мъжествени. Морето във всичките му разцветки е пресъздадено в темата MALIBÙ, където материите са леки, а цветовете стават още по-ярки. Темата CITY е посветена на бизнесмена, който живее в града. Главните цветове са сиво, пясъчно бежово и особено за ризите – бяло.

Най-новото в последната колекция на Cavalli са Denim Fittings Labels. От сезон пролет-лято 2011 ще бъде прикрепян етикет на всички дънки на Just Cavalli, който ще дава наименования на различните видове кройки. Наименованията няма да бъдат променяни през сезоните, за да позволяват на клиентите да намират по-лесно своите кройки.

Колекция пролет-лято 2011 на Just Cavalli представиха модели от „Ивет Фешън”. Сред манекените се открои и чаровната синоптичка на Нова ТВ – Никол Станкулова. Професионалният грим беше осигурен от  M·A·C Cosmetics, собственост на Estée Lauder Companies. А за доброто настроение на гостите се погрижиха певицата Александра Раева и DJ Дончо, които допълниха изисканата атмосфера на вечерта с приятен  музикален фон.

Фото: © Костадин Кръстев-Коко