Оттук – оттам от Oscars 2018

Както всяка година има по един, два, и повече тоалета от тази шеметна нощ, които остават в съзнанието ни за години напред, така се случи и снощи. Но емблематичният тоалет не ще бъде спомен за идното бъдеще, а точно обратното – той идва от далечното минало или по-точно – отпреди 56 години (1962 г.), точно на това място и точно на това събитие, носен от точно тази, същата – Рита Морено. Тогава тя получава Оскар за най-добра поддържаща женска роля в “Уестсайдска история”. Това е кадър и момент, за който може да се говори много, а всъщност думите са тотално излишни и е най-добре да си ги спестим. Гледайте и чувствайте. Това е класата – в модата, в киното, в Холивуд, в остаряването…


Роклята е направена специално за нея от плат, който се използва за направата на кимона и представлява едно голямо парче. Ръкавиците, с които е допълнила ансамбъла си, също са тези от сета й през 1962 година. Перфектен и ненатрапчив подбор на аксесоари.
Ема Уотсън направи силно изявления по време на афтър партито на Vanity Fair по случай 90-тите награди на Академията, дебютирайки своя начин за оказване на съпорт към организацията “Time’s Up”. Очарователната британка беше зашеметяваща в шикозна черна рокля, като играеше ролята на изчистена основа, на чийто фон да изпъкне и да блесне обемен аксесоар за врат и рамене. Но по-забележимото и ярко нещо бе татуровката „Time’s Up“, която украсяваше дясната й ръка.

emma-watson-tattoo-2018-oscars-z

Ема вече е известна с явните си филантропски прояви и твърдите позиции, които заема по въпроси, свързани с околната среда, благополучието на животинските видове и правата на жени, малцинства и трансджендъри. Последната й такава проява беше дарението от 1 млн. лири на фонд за жертви на сексуален тормоз.

Дали татуировката е истинска, ще разберем скоро, но дори да е само временен надпис, със сигурност заявката за това, което подкрепя 27-годишната британка е повече от ясна!
Дженифър Лоурънс продължава да води неравностойна битка с Оскарите.
През 2013, изкачвайки се по стълбите, за да получи статуетката си за Най-добра актриса за филма „Silver Linings Playbook“, тя падна, защото роклята й се оплете в краката.

На следващата година отново се спъна, само че на червения килим, като почти помете още някого със себе си.

А пък тази година станахме свидетели на необяснимо катерене по седалките, за да стигне до своето място… Може би.

gettyimages-927261902-1520214152

“Почти паднах, но не казвай на никого.”

Автор: Марина Делева