Перфектната вечерна рутина в няколко стъпки

Кожата, както цялото ни тяло е засегната от стреса и натиска, на който сме подложени и за жалост никой продукт за красота, колкото и ефективен да е няма да ви накара да сияете, ако преди всичко не се погрижите за тялото си чрез правилно хранене, спорт и релакс.

Днес ви даваме 3 стъпки за перфектната вечерна рутина, от която имате нужда, за да подобрите качеството си на живот.

Стъпка 1: Вечерна йога
Йога на Запад сега се възприема като спортна дейност, но първоначалната и идея е духовна и медитативна дисциплина. Спортът като цяло увеличава освобождаването на ендорфини и серотонин, а йогата в допълнение помага да се контролира дишането, мускулната релаксация и откъсва ума от мислите, които ни атакуват всеки ден, а също така помага и за добър сън.
Стъпка 2: Шийт маска за лице и ролер от розов кварц
Шийт маските като цяло не са нищо повече от целулоза, напоена със серум, но със сигурност имат отпускаща сила. За вечерните си ритуални грижи веднъж седмично ползвайте шийт маска, като начин да поглезите кожата си. За да постигнете максимален резултат можете да масажирате върху маската с ролер за лице от нефрит или розов кварц. Все още няма научни доказателства, че има ползи от това, но пък действа изключително релаксиращо.
Стъпка 3: Билков чай за добър сън
Чашка горещ билков чай е ще ви помогне да спите добре, но кой от тях може да бъде най-добрият за вътрешно и външното ви благосъстояние? Чаят от лавандула е познат със своите отпускащи свойства, а комбиниран с коприва има толкова много ползи за здравето ви. Ако искате нещо по-освежаващо може да се спрете на зелен чай с жасмин, той ще се погрижи за доброто състояние на кожата ви и същевременно ще помогне да се чувствате бодри на сутринта.