Петя Велкова в подготовка за Top Model of the World

Моделът на EXPOSE MODEL Петя Велкова организира пресонференция, на която за първи път показа облеклата, обувките и бижутата, с които ще се престави на световния конкурс TOP MODEL OF THE WORLD в Германия.

TOP MODEL OF THE WORLD не е стандартен конкурс за красота. На него избраните представителки доказват не само коя е по-красива, а коя има най-много опит на модния подиум, на колко ангажимента се е представяла и колко е подготвена да носи короната TOP MODEL. Представител на модната агенция беше Аксиния Ченкова, която от началото на 2011 година е мениджър на EXPOSE. Тя вярва, че именно Петя ще представи страната ни най-добре, благодарение на нейната красота и усърдната й подготовка.

Короната, с която тя ще се представи е автентична за българската култура, тя е уникат и е създадена създадена след 150 часа ръчен труд. Изработена е от чисто морски перли, корал и чисто сребро и е предоставена от собственичката на SSG, Мирела Ненчова .

Роклите, с които Петя заминава на конкурса са дело на Romantika fashion и са ушити специално за Петя Велкова от София Борисова. Петя ще се представи на репетициите с една рокля, а на самия финал с друга, която ще остане тайна от журито и  претендентките до последния момент. Петя заминава за конкурса с два чифта обувки и два чифта бански. Обувките са уникат на  Ingiliz Royal, изляти са по нейния крак и са обсипани с камъни Сваровски.

Банският костюм, с който Петя ще представи България е най-скъпият, създаван досега в България и е предоставен от Tony Lans. Ушит е от ликра с профилирана копринена нишка, която му придава неонов светещ ефект на тъмно, а на светло блести със сиянието на 1000 луксозни кристала със специално фасетиране. Кройката подчертава изящно перфектните форми на Петя Велкова.

Това наистина е най-добре подготвената българка, която ще се представи на световен финал. Тя притежава визията и самочувствието да бъде номер едно и да представи България подобаващо. Финалът на TOP MODEL OF THE WORLD е на 16-ти март и всички очакваме с нетърпение резултата от нейното участие.