Почина кралят на чантите – Патрик Луи Витон

Патрик-Луи Витон, правнукът на Луи Витон, е починал на 68-годишна възраст.

Смъртта на Патрик-Луи – който беше наследник от пето поколение на основателя на луксозната френска модна марка – бе обявена от модната къща чрез официалния акаунт в Instagram на компанията.

Публикуцията им гласеше: „С дълбока тъга споделяме новината за смъртта на Патрик-Луи Витон. Всички наши мисли отиват за неговото семейство, по-специално за неговите синове Пиер-Луи и Беноа-Луи, които работят заедно с нас , както и внуците му “.

Патрик-Луи първоначално работи като дърводелец и прави сандъци с много високо качество. Започва да работи за марката на 22-годишна възраст и става мениджър на производството на етикета за луксозни кожени стоки през 1975г.

Сред основните му приноси към лейбъла Louis Vuitton бяха откриването му на втория цех на Louis Vuitton през 1977 г., докато той беше назначен да се занимава с известната колекция за багаж, както и със специални поръчки.

Майкъл Бърк, председател и главен изпълнителен директор на Louis Vuitton, отдаде почит на Патрик-Луис, хвалейки го за това, че имал „авангарден“ дух.

090528 LV Patrick Louis Vuitton