Правила за перфектен ежедневен грим

Всеки ден, когато излизате от домът си, имате нужда  да се чувствате  комфортно и уверена. И обичайните въпроси като: „Какво да  облека днес?“ или “Как да се нагримирам?” са най-актуалните рано сутрин.
Гримът може да бъде от голяма полза както при специални поводи, така и в ежедневието, за да ни накара да се чувстваме по-уверени, като скрием малките недостатъци, които често ни правят несигурни, и да засилим тези части от нашето лице, които ни правят уникални. Но има ли, следователно, „вълшебна формула“ за грим, който е най-успешен?

На първо място, има правила, които могат да ви помогнат да намерите нашия идеален „ежедневен грим“. Като цяло целта на грима е да подобри естествените ни характеристики, а не да ги засенчва или изкривява. Затова започнете с фон дьо тен, пудра за лице, коректор, руж и спирала и през деня е по -добре да не прекалявате със сенки за очи и червила. Препоръчително е да запазите най- дръзкия грим за вечерта.

Стъпка 1

Перфектната кожа винаги е на първо лясто. Ако обаче не обичате тежките основи, можете спокойно да изберете CC крем, който ще направи тена по -хомогенен. След това можете да добавите воал от розов руж по бузите или нотка бронз, която със сигурност ще ви накара да изглеждате по -сияещи. Винаги го носете със себе си за малки промени в последния момент през деня. И накрая, не забравяйте пудрата за лице, перфектният съюзник, който позволява гримът да бъде стабилен и дълготраен.

Купи крем за лице Clinique 

Купи защитен флуид за лице Bioderma

 

Стъпка 2

Не трябва да забравяме да разресваме веждите ежедневно с четка: този прост навик помага да се стимулира обновяването на косата и да се подреди. След това продължете да ги доизрисувате с  предпочитания молив и винаги следвайте посоката на растеж на косата.

Купи гел за вежди Benefit

Стъпка 3

На този етап нека преминем към очите. Незаменима е спиралата, към която можете да добавите линия черна очна линия, ако желаете. Ако предпочитате сенки за очи, изберете тъмни или пастелни нюанси и избягвайте  блестящи или искрящи текстури, по -подходящи за вечерта.

Купи спирала Estee Lauder

Стъпка 4

Не на последно място. Нанесете върху устните си дълготрайно овлажняващо червило. Изберете неутрално розово или прасковено, телесни цветове и по -добре, ако с матова текстура, като избягвате и тук блестящите или ярки текстури, които са склонни да не издържат през целият ден.

Купи матово червило Cattrice