Прада: от голф игрището до котешката пътека

Седмицата на мъжката мода в Милано ни доказа, че следващата пролет се очаква в мъжия гаредероб да навлязат шарените дрехи! Липса на всякакви цветови задръжки видяхме при D&G, а от Prada потвърдиха тези тенденции.

Пролетно-летните модели за 2012 година, които италианската марка представи са вдъхновени от най-аристократичния спорт – голфа. Но вместо строги облекла, главната дизайнерка  на миланската модна къща, демонстрира лежерен стил.

Цветни щампи с наивистично-илюстративен характер са белязали цялата колекция на Миучия Прада с много свежо настроение. Те присъстват както при ризите и панталоните, така и в аксесоарите. В колекцията наблюдаваме и по-елегантен вариант на каубойската риза, както и дръзката комбинацията между стилно каре и силно изразени геометрични десени.

Взаимствано от типичния голф стайлинг, в пролетната колекция силно място е отредено на аксесоарите. Елегантни или артистични каскети, шарени шалове за акцент и атрактивни чанти за голф с флорални или геометрични щампи, допълват визията на мъжа – Прада.


Автор: Делица Цонева