Приказна нежност в булчинската колекция на Zuhair Murad за пролет 2016

Точно когато си мислим, че вдъхновяващите булчински колекции, които не спираме да ви показваме (виж тук, тук, тук и тук) не могат да станат по-красиви, се появяват пролетните предложения на Zuhair Murad за 2016г., за да ни накарат да мечтаем за онези вдъхновяващи няколко крачки към олтара, когато всички погледи ще бъдат в нас.

Не знаем дали имаме правилните думи, с които да опишем тази изключителна колекция, която изглежда точно както сме си представяли роклите на принцесите от приказките, без обаче да пропуска и съвременните дръзки детайли. Потапяме се в море от органза, коприна, дантела и тюл, както и изключителен дизайн, който подчертава талията по изумителен начин с помощта на пеплум, линия тип „русалка”, силно вталена кройка, смели високи цепки. До сега не се е случвало да видим дизайнерски предложения, в които да се влюбим от – до! В този случай обаче няма един модел, покрай който погледа ни да премине набързо. Спираме и се взираме във всеки един от тях, защото всеки изглежда неземно и пленително. Опитваме се да преценим дали между нежната дантела и деликатните прозрачни детайли ще видим безупречния силует или той ще бъде просто хитро загатнат.

По правило, маестрото в булчинската мода Zuhair Murad търси най-добрия ъгъл, от който да представи женската красота. За това и моделите му имат толкова разнообразен дизайн. Дами с всякакви фигури ще намерят своя перфектен тоалет сред стилните предложения. В горната част на роклите преобладават дантелените мотиви, които изглеждат като деликатен бръшлян, който се увива около бюста, шията и раменете, подчертавайки ги по изящен начин! Приятно допълнение са ефирните дълги булота, обградени от флорални мотиви, които се превръщат в перфектното допълнение за роклите с по-семпъл дизайн! Истинска магия, не мислите ли?