Тенденции при прическите от ревютата есен-зима 2020

Седмиците на модата приключиха и е време да направим равносметка. Днес ще се фокусираме над прическите, които видяхме по подиумите, които както следва – ще започнем да виждаме и по улиците.

Ниски опашки

Тях вече ги коментирахме (тук) , но … Обикновено на подиума може да се види цялата палитра от опашки, но този сезон преобладаваха ниските, загладени опашки.Видяхме ги при Lacoste , Mugler , JW Anderson , Givenchy , Valentino , Salvatore Ferragamo .

Без разделение

Преди две години това да разделиш косата си беше на върха на популярността и се появяваше на почти всяко шоу. Сега обаче стана по-трудно да видиш коса разделена на две части,защото е модерно косата да е загладена назад.  Възхищавахме на тази прическа при Balmain , Haider Ackermann , Hermès , Givenchy , Saint Laurent , Boss , Prada .

Френска прическа

Комбинацията от небрежен бретон и дълга вълнообразна коса се счита за френска прическа: парижанката Луиз Фолън носи такава прическа Франсоаза Арди и Брижит Бардо също бяха подстригани така в младостта си. И сега такива образи видяхме при Chanel , Celine и Balmain .

Мини бретон

На подиумите нямаше толкова много бретон, колкото в предишните сезони . Но този път стилистите, без да се наговарят, решиха, че най-модерният ще бъде мини бретонът над веждите. Примери за това са ревютата на Gucci , Chloé , Dior , Off-White , Celine , Chanel , Dolce & Gabbana , Fendi , Louis Vuitton .

Каре

Карето, което беше най-модерната прическа за 2017 г. , все още няма да ни напусне. Това го доказаха брандове като Burberry, Loewe, Saint Laurent, Balenciaga, Celine…

Рубиненочервен цвят на косата

За тази тенденция също говорихме вече (тук) … Но ето още няколко думи: във време, когато естествеността във всичко е на мода, е доста неочаквано да видим на модния подиум рубиненочервения цвят за коса. На огнения цвят заложиха някои от модеилте на  Miu Miu , Marine Serre , Alexander McQueen и Dries Van Noten .