Проф. Любомир Стойков представи „Усмивките на Модата”

На официална премиера на 5 юни във „Витоша” Парк Хотел проф. Любомир Стойков представи новата си книга „Усмивките на модата”, включваща вицове, афоризми и сентенции. С много чувство за хумор той разказа някои от най-смешните вицове и сентенции от книгата, в което му партнира чаровната водеща – актрисата Деси Бакърджиева.

Част от топ моделите на България – Ирен Онтева, Маги Желязкова, Венета Харизанова, Стела Йорданова, Елена Ангелова и Стела Стойкова представиха с реверанс към проф. Стойков специално подготвени за събитието закачливи модели на дизайнерите, носителите на „Златна игла” – Жана Жекова, Албена Александрова и Мариела Гемишева, както и на някои от най-талантливите студенти на проф. Стойков – Христина Иванова, Борислава Каменова и Николай Божилов, който е и автор на илюстрациите в книгата.

Проф. Любомир Стойков връчи и специална награда за принос към модата от издателска къща „Алма комуникация” с плакет, изработен от скулптура Ставри Калинов. Сред наградените бяха: Мирослав Печев, собственик на „Софсток”, компанията „Кингс Табако”, Виолина Маринова – Председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на банка ДСК, Дора Блек-Хемплер – Управител на „Триумф Интернационал София”, Десислава Монева – Арт директор на галерия „Юзина”, г-н Павел Цветков – собственик на фирма „Квят”, Даниел Бурджиев – главен мениджър на „Криция и Борджи”, г-н Христо Дурчев – изпълнителен директор на „Балкантел” и др.

Премиерата на книгата уважиха и ВИП гости, сред които бяха: Ставри Калинов, Мая Цакова, Валентина Войкова, Нели Рангелова, Йоана Буковска, Людмила Филипова, д-р Ангел Енчев и Теди Велинова, Васил Къркеланов и Ирен Леви, Ваня Тошева, художниците Николай Панайотов и Димитър Свиленов, Румяна Маринова, дизайнерките Аля Милушева, Росица Рангелова със съпруга си и Йорданка Чернаева, както и Весела Тотева и Елин Топузаков.

Гостите на събитието имаха възможност да видят модели от последните колекции на Just Cavalli, Triumph, KWIAT, ZA Design, La foi и FEDE fashion studio, както и да получат автограф от проф. Стойков.

Книгата „Усмивките на модата” (Вицове, афоризми и сентенции) съдържа анекдоти, крилати фрази, сентенции, афоризми и вицове, свързани с модата, красотата и суетата. Включени са мъдрости на чуждестранни и български автори. В отделен раздел са обособени мисли и крилати фрази на Любомир Стойков по същата тематика. В предговора авторът-съставител разглежда спецификата и особеностите на хумора и остроумието на тема мода, облекло, украшения и допълнения. Антологията е своеобразен паноптикум на модния смях – на културата на усмивката и развлечението, на чудатостите в човешката външност и на куриозите в човешкото поведение.

Автор на манекенската постановка бе Амалия Тинчева, а за перфектния външен вид на моделите се погрижиха професионалистите от „Макс Фактор”, фризьорски салон „Арлет” и холистичен център “Бона Деа”. Официален спонсор на събитието е Corset Superslims. А всички гости с усмивка се насладиха на отбраните вина на „Домейн Пещера” и страхотната торта, осигурена от сладкарници „Неделя”.