Ради Лазарова “избродира” тенденциите на бъдещите абитуриентки

Ивайла Бакалова откри дефилето на модна къща „Блинк“
по време на седмицата на модата в София

1

Талантливата млада дизайнерка Ради Лазарова представи своята най-нова абитуриентска колекция “Womanity Prom” на сцената на Sofia Fashion Week есен-зима 2018. Дефилето откри Ивайла Бакалова – Мис България Вселена 2001, която е и лице на събитието. Знакови рокли в колекцията бяха показани от Габриела Василева – Мис България 2012 и Вероника Стефанова – Мис България Свят 2017.

1_BLiNK by Radi Lazarova_Womanity Prom_SFW AW 2018
Дебютът на Ради Лазарова беше само преди няколко месеца в рамките на Sofia Fashion Week пролет-лято 2018. Талантът на младата дизайнерка бързо привлече вниманието на любители и ценители на модата, които откриха в нейните творения женствени, артистични и изискани предложения. Сред тях е и Наталия Гуркова, която избра рокля от първата колекция на Ради Лазарова и с нея събра овации на червения килим по време на тазгодишния филмов фестивал в Кан.

https://www.instagram.com/p/BjCFJQqDDxh/?taken-by=natalia_gurkova_mihaljevich

https://www.instagram.com/p/BkkOjA_j-GQ/?taken-by=natalia_gurkova_mihaljevich

Новата колекция “Womanity Prom” на модна къща „Блинк“ е вдъхновена от красотата на екзотичните птици, архитектурата и природните феномени. Фонтани, водопади и вулкани са част от вдъхновението на дизайнерката за някои от роклите.

4

Ради Лазарова залага на авторски дантели, ексцентрични форми, актуални цветови съчетания, ръчно моделирани 3D декоративни елементи и ефектни прозрачни детайли. Младата дама развива тенденцията на прозрачните елементи, които оформя в сложни конструкции.

2

3

Колекцията включва многообразие от силуети – А-линия, „русалка“, „принцеса“, както и комбинации на два силуета в един. При оформлението на горната част тя залага на корсети, ефектни деколтета, голи гърбове, прозрачни конструктивни детайли и геометрични мотиви. Висока талия, различни дължини, асиметрия и многопластови поли от ефектни прозрачни тъкани, също са характерни за колекцията.

8_BLiNK by Radi Lazarova_Womanity Prom_SFW AW 2018

5_BLiNK by Radi Lazarova_Womanity Prom_SFW AW 2018

Използваните материи са висококачествени френски, италиански, дубайски дантели, копринен тюл, дюпон, матиран сатен, италианска тафта. Специфични за колекцията са уникалните авторски дантели, изработени по дизайн на Ради Лазарова.

2_BLiNK by Radi Lazarova_Womanity Prom_SFW AW 2018

При тях се открояват флоралните мотиви и по-специално стилизирани божури, с които са оформени красиви композиции. Водещи са цветовете – ултравиолетово, телесно, пепел от рози, пудра, капучино, нюанси на синьо и бордо. Украсата на роклите е изцяло ръчно моделирана и включва различни 3D елементи – цветя, пера, кристали и кристали в обков, мъниста, както и декорация с перли по специална технология.

19_BLiNK by Radi Lazarova_Womanity Prom_SFW AW 2018

18_BLiNK by Radi Lazarova_Womanity Prom_SFW AW 2018
На финала на дефилето създателката на “Blink” показа и няколко булчински рокли, при които акценти са ефектното голо рамо, ръкавите и деколтето тип „лодка”. В духа на актуалните тенденции са използвани асиметрия, солирани детайли, плохи, наслагване на прозрачни материи, флорални и геометрични мотиви.

17_BLiNK by Radi Lazarova_Womanity Prom_SFW AW 2018

20_BLiNK by Radi Lazarova_Womanity Prom_SFW AW 2018