Ревю-спектакъл от БГ модна икона

В ревю-спектакъл на официалната церемония по награждаването на най-елегантните българи – БГ Модна икона 2012 – бяха показани най-новите колекции на FEDE fashion studio, MOHITO и модна къща „Юнона”. Специална мини колекция показаха и талантливите студенти на проф. Любомир Стойков и на доц. д-р Мариела Гемишева – Рафаела Рафаелова, Боряна Николова и Николай Божилов.

Колекцията на FEDE fashion studio с дизайнер Вяра Георгиева беше показана по време на изпълнението на песента „Аз и ти”, която изпя на живо Теди Кацарова. Тя самата също беше облечена с тоалет от колекцията, предназначена за съвременната градска принцеса. Класическите елементи в облеклата – пола, риза и корсет – са оформени в авангардна визия, решена в бежово и черно.

MOHITO представиха колекцията CHIC NIGHT OUT, създадена специално за предстоящите празници и изпълнена със звезден блясък, безупречна женственост и величие. Тоалетите и аксесоарите в колекцията са обсипани с камъни, пайети, златни и сребърни елементи, материите са ефирни и загадъчни.

Модна къща „Юнона” с главен дизайнер Катя Генева представи колекция официални облекла в черно-бялата гама, вдъхновена от деня и нощта. Силуетът е прибран – прав и леко разкроен, а тоалетите са във всички дължини. Втората част от колекцията включва нестандартни абитуриентски облекла, при които основен акцент е златистият цвят.

Магистрите от специалност “Мода” в Националната художествена академия представиха специално селектирана мини колекция на тема: “Геомертия и елегантност в големия град”.

Първият модел носи името ”Скорост” и e дело на младата дизайнерка Рафаела Рафаелова. ”Индустриална поезия” е вторият модел от мини колекцията, а неговият дизайн е на Боряна Николова.

”Ризата – дамска униформа за градска среда” е моделът на талантливият млад дизайнер Николай Божилов.

След тях беше показан и ексклузивният “Топ модел 2013” на доц. д-р Мариела Гемишева.

Автор на манекенската постановка бе Амалия Тинчева, а сред моделите се откроиха Юлия Юревич, Петя Велкова, Гергана Малкоданска, Жасмина Тошкова, Райна Налджиева, Кристина Несторова и др. Водеща на ревю-спектакъла и церемонията бе усмихнатата и чаровна Елен Колева, която беше облечена с елегантна рокля на FEDE fashion studio. За перфектния външен вид на моделите се погрижиха професионалистите от Max Factor и Салон за красота Beauty Club.

Фото: Божидар и Антон Маркови