Ретро фотосесия на Карл Лагерфелд за Harper’s Bazaar

Този път прегледът на модния печат е фокусиран върху една изключително интересна фотосесия, която може да бъде открита в априлското издание на корейския Harper’s Bazaar. Какво ни накара да изберем точно тези кадри? Всичко! От професионалните снимки и фотографа, до моделите, тематиката и разкошните дизайнерски творения.

Фотосесията се казва „Café Society” и ни пренася в атмосферата на 20-те години на миналия век. Ретро настроението във всяка една черно-бяла фотография е невероятно. Дамският финес, оценен от отношението на истински джентълмени в аристократична обстановка – всичко това е уловено от фотоапарата на Карл Лагерфелд.

И друг път сме казвали, че ни е изключително интересно да следим професионалното развитие на творческия директор на Chanel и в областта на фотографията, която е друга негова страст. Той често снима сам рекламните кампании на френската модна къща, както беше с кадрите от пролетно-лятната колекция.

Моделите в тази фотосесия са топ красавиците Joan Smalls, Saskia de Brauw и Arizona Muse, заобиколени от Travis Cannata, Malthe Madsen и музиканта Charlie Siem. И трите дами изглеждат прекрасно, облечени с разкошни тоалети и обсипани с бижута. Брандовете, на които е заложил Andrew Richardson, са: Valentino, Chanel, Alexander McQueen, Oscar de la Renta, Alberta Ferretti, Ralph Lauren, J. Mendel, Roberto Cavalli, Christian Dior, Gucci, Cartier и др.

Автор: Делица Цонева