Рита Ора и нейният чудат стил в абсолютно модно престъпление!

Трябва да си признаем, че когато кариерата на Рита Ора започна, се влюбихме в нея! Тя беше толкова различна, свежа, освободена и забавна, а стилът й бе наистина впечатляващ – небрежен и много стрийт шик. Именно той я превърна в една от модните икони през 2013 и началото на 2014 година. Напоследък обаче се чудим дали не сме прибързали в пристрастията си, тъй като младата британска изпълнителка не спира да ни шокира с безвкусни и зле съчетани тоалети, които за нея могат да бъдат израз на висша мода, но за нас (а и за всички останали) са си чисто и просто кич.

Една от последните модни прояви на звездата се случи броени дни преди Коледа на ежегодния бал Jingle Ball в Ню Йорк. Ора се появи с тоалет, който дори ни е трудно да определим какво точно представлява. Звездата облече кадифено боди с подплънки на раменете, изкуствен обем в зоната на ханша и висока бяла яка във викториански стил, който съчета с дълги чорапи с жартиери и високи обувки. Моделът е част от Couture колекцията на руската дизайнерка Ulyana Sergeenko.

Макар и красив, когато го виждаме на модни подиум, дизайнът изглеждаше зле върху нисичката Рита Ора като разкриваше неподходяща част от тялото й и й предаваше нежелан допълнителен обем в зоната на ханша и бедрата. Да не споменаваме, че бе напълно неподходящ за подобно събитие и за червения килим. От друга страна, певицата поне успя да привлече погледите на всички. За жалост те изобщо не бяха одобрителни и в последните дни много модни редакции коментираха странния и променен стил на Ора, който изглежда като лошо съчетание от скъпи дрехи.

Малко по-късно същата вечер британската звезда се качи на сцената за своите три изпълнения като нещата, които смени във визията си, бяха косата и обувките. Певицата отпусна високия кок в дълга опашка и замени токчетата с ниски обувки, но запази викторианското боди.

Силно се надяваме, че 2015 година ще бъде по-благоразумна за Рита Ора и тя възвърне статуса си на модна икона, който така стремително се изплъзва от ръцете й в последно време.