Роклята “Cloud” и филмът „Sex and the City” празнуват своя 10-ти юбилей

Може да е учудващо за вас, както и за нас, но – ДА. Измина десетилетие от създаването на фантастичния, фабюлистичния, невероятния, иконичния ФИЛМ „Sex and the City”! Сещайки се за кино fashion шедьовъра, в повечето съзнания изплува образът на бляскавата мацка Кари и шикозните й приятелки. Но кой е най-драматичният и трогателен момент, който си спомняте? Разбира се, че говорим за момента, в който Тузара я остави плачеща пред библиотеката в онази… О! Онази зашеметяваща рокля на Vivienne Westwood, в допълнение с „умряла птица на главата”, както каза самата Bradshaw. Този момент ние никога няма да забравим и никога няма да го преодолеем.

Роклята “Cloud” за пръв път се появи в Gold Label колекцията на марката през 2007 г. и всъщност беше преработена, специално за характера на Miss Bradshaw. Това творение, идващо директно от облаците, на които фино са положили телата си ангелите в райската градина, е съставено от сатенен корсет и огромна бяла лавина от тюл и тафта. Точно този дизайн придаде на Sarah Jessica Parker невероятен силует – оформи й съвършена, крехка талия.

 

sex-and-the-city-final-1527260565
Carrie е смятана за един от най-запомнящите се и емблематични герои от сериала, която днес би била един много фолоувън блогър. Можете ли да си представите колко много последователи щеше да има тя днес в Instagram?

За да отпразнува този велик повод, не по-малко великата дизайнерка Vivienne Westwood създаде разнообразие от елементи, вдъхновени от роклята на мечтите. По-специални могат да се почувстват жителите на Голямата ябълка, които имат възможността да зърнат и самата рокля в официалния стор на марката.

Sex-and-the-City
Феновете на една от най-запомнящите се булчински рокли във филмовата история могат да се преобразят с отделните елементи от роклята, като например  корсет, който също може да бъде открит в магазина на дизайнерката в Ню Йорк, в класическите черно и червено.

12

Редактор: Марина Делева