Салма Хайек със собствена луксозна и природосъобразна козметична линия

Слама Хайек безспорно е една от най-впечатляващите жени в Холивуд днес. Тя е изумително красива и нежна, изкусителна, талантлива и стилна. С времето е изградила завидна кариера,а в резюмето й влиза дори ролята на Фрида Кало, която й носи очакваното световно признание. И макар всички да сме наясно с таланта на Салма, така и никога не ни омръзва да се наслаждаваме на образа й на екрана, както и да се радваме на успехите й извън него. Именно затова истински се развълнувахме, когато разбрахме, че прекрасната звезда е възобновила работата по собствената си луксозна козметична линия.

Напомняме ви, че през 2011 година Салма и CVS Pharmacy създадоха съвместна линия – Nuance Salma Hayek brand of cosmetics. Само че компанията бе препродадена и актрисата преустанови работата си по развитието и разширяването на продуктовата гама. До днес. Според източници, Хайек се е погрижила за осигуряването на 37 склада за стока, където ще се съхраняват продуктите докато не бъдат масово пуснати на пазара. Очаква се това да даде преимущество на CVS и да издигне името на бранда до нови висини.

Това,което не сме очаквали, е Салма Хайек да избере точно тези съставки за своята козметична линия. Но както излиза, звездата не просто знае какви предимства ще има за околната среда и здравето използването на подобна козметика, но и може поименно да назове всички съставки, които влизат във всеки един от продуктите. Червилото, например, съдържа зелен чай и мента, които увеличават циркулацията на кръвта, спомагайки за изглаждането на устните и премахването на напуканите линии.

Самата тя казва, че по-голямата част от козметиката представлява по-скоро маски и серуми за различни части на лицето и най-вече за устните. „В продуктите ни има още много съставки, които действат възстановяващо на устните. Като много засилено лечение на несъвършенствата, почти като балсам. Те не просто омекотяват, а действат като маска.” Очевидно според вижданията на Салма, носенето на грим не трябва по никакъв начин да ощетява или изтощава кожата, а точно обратното – да я предпазва и подхранва. Затова и сенките за очи съдържат арганово масло, а фон-дьо-тена – джинджифил и зелен чай.

Може да очаквате козметичната линия на Салма Хайек в началото на март. Според запознати, по-голямата част от продуктите ще бъдат достъпни за поръчка и онлайн.

Автор: Преслава Цачева