Сбогувайте се с излишните килограми с пет здравословни промени!

Когато става въпрос за зоните на затлъстяване, жените винаги стават особено чувствителни. На всеки се е случвало да се озове в неприятния момент, когато трябва да се отърве от онези няколко килограма, понатрупали се след зимните месеци. Има обаче шепа практики, които могат да ви освободят завинаги от излишните килограми за кратко време. Разбира се, за да стане това ще трябва да се поизпотите, но обещаваме, че няма да бъде нищо прекалено трудно или много задължаващо. Просто ще трябва да промените до известна степен ежедневната си рутина. Обещаваме обаче, че тази промяна несъмнено ще бъде към по-добро.

1.Кардио упражнения – можете да се справите с излишните килограми като си подберете една определена група от упражнения, които обаче да ви накарат да се поизпотите като повишат ритъма на сърцето ви и натоварят максимално голяма мускулатура. Около 60 минути, 5 дни в седмицата са напълно достатъчна и здравословна тренировка, която ще ви накара да се чувствате добре и ще ви помогне да изгорите нежеланите килограми. Съветваме ви да потърсите съветите на професионален треньор, който ще ви изготви подходяща програма за проблемите зони.

2.Разходки по върховете – Ще се изумите, но експертите оставят на заден план джогинга и препоръчват така наречения hiking – бързо ходене по неравен (тип планински) терен. Ходенето по труднодостъпен терен може да бъде много по-натоварващо и около 30 минути на ден, 5 дни в седмицата (или за по-дълго време, 2 дни в седмицата) са напълно достатъчни за изгарянето на излишните килограми. Ако желаете да постигнете търсения ефект още по-бързо, можете да добавите тежести на ръцете или краката. При хайкинга никога не забравяйте да носите вода със себе си, от която да отпивате на малки глътки през около 10 минути. Това ще запази здравословния ритъм на сърцето.

3.Йога и пилатес – първоначално мнозина се съмняваха в ефекта на йогата върху тялото, но истината е, че именно тя е най-предпочитания метод за поддържане на фигурата от всички модели, актриси и звезди в Холивуд. Силовите упражнения на йогата и пилатеса, които постигат ефект чрез постоянство и натоварване на отделни части от мускулатурата, бавно, но ефективно извайват фигурата и огъвкавяват тялото, като по този начин поставят човек в пълна и здравословна хармония със себе си и собствените си усещания.

4.Закусвайте – закуската винаги е била много пренебрегвана заради забързаното ежедневие, което често ни притиска. Умората ни кара да спим до последния възможен момент, а след това набързо да изгълтаме чаша кафе и да излезем за работа. Този навик е повече от вреден! За това – закусвайте! Няма значение какво сте вечеряли предната вечер, с началото на новия ден тялото има нужда от захранване, което да даде старт на дейностите му. Доказано е, че закуската е най-полезното хранене през деня и пропускането й обикновено води до преяждане на обяд или вечеря и чувство на дискомфорт.

5.Пийте вода – а ако забравяте да го правите, има едно приложение за телефон, което ще ви напомня да изпивате по една чаша вода на всеки половин час! Макар да не чувствате жажда постоянно, организма ви има нужда от хидратация. За хората водата е много по-важна от храната. Допустимо е да пропуснете едно хранене, но не и да не пиете вода. Доказано е, че тези, които по-рядко осигуряват нужната хидратация на тялото си, са по-склонни към напълняване и по-често преяждат, което е крайно нездравословно.