Седмицата на модата в Ню Йорк: Тенденциите за пролет-лято 2015

Седмиците на модата в Ню Йорк, Лондон, Милано и Париж са най-дългоочакваното събитие за всички любители на стила и красотата.В течение на един месец, местейки се от един космополитен град в друг, топ дизайнерите показват колекциите си и начертават модните тенденции за следващия сезон.

Току що приключи седмицата на модата в Ню Йорк, която даде своето начало на 4 септември. Това не означава, че ревютата са свършили! Следващата спирка на седмицата на модата е европейската столица на стрийт стила – Лондон. Тъй като сме заклети модни ценители, ние ви обещаваме да ви разхождаме сред най-доброто от подиумите.

Нашата първа спирка е Ню Йорк. Прегледахме безкрайните модели и дизайни, излезли от ръцете на най-добрите дизайнери в далечния САЩ, избрахме своите фаворити и си сверихме часовника за това кое ще бъде модерно през предстоящите пролет и лято.

От това, което видяхме, можем да констатирме следното – подобно на изминалата пролет, флоралният мотив отново ще властва в модните тенденции. Той ще се появява във всякакви големини и форми, а компания ще му правят светлите пастелни цветове – синьо, жълто, розово, дантелата, белият минимализъм. Освен това през топлите месеци тайно ще се прокрадват и типичните за есента мастилено синьо и бордо.

Колекцията на Jason Wu бе една от първите, която се качи на подиума на Седмицата на модата. Младият и главозамайващо успешен дизайнер представи своите виждания за идната пролет, а ние нямаше как да не започнем да въздишаме. Милитъри зелено, бяло, пастелно синьо и черно доминираха в тази невероятна колекция, която съчетава в себе си шик и практичност.

Няма как да останем безпристрастни към Alexander Wang. Този дизайнер от ново поколение за пореден път показва невероятният си усет за мода. За него идната пролет ще бъде цветна.  Макар че в основата на колекцията му стои вечната класика бяло и черно, то тя е съчетана с много цветни мотиви, прозрачни детайли и секси извивки. А смелото, но и съвсем успешно съчетаване на различни материи няма как да не ни впечатли.

За пореден път Victoria Beckham ни показва, че тя не е просто футболна съпруга, а и много талантлива и успешна дизайнерка. Виктория представи една изключително женствена колекция, в която преобладаваха пастелните цветове, бежово, бяло и бордо. Ревюто завърши с букет розови цветя, които разцъфнаха върху рокля, пола и костюм със строга линия.

Една изключителна колекция представи DKNY и по този начин ни напомни защо се превърна в един от най-успешните брандове за изминалата година. Цветовете бяха безбройни – ярки и свежи, а принтовете – големи и изразителни. В тази невероятна колекция тъмните цветове почти липсваха, а ние веднага се размечтахме за пролетните дни. Интересните форми и дължини на дрехите, както и умелото напластяване и съчетаване на различни принтове нямаше как да не спечелят симпатиите ни.

Винаги безупречна и безкрайно стилна, Carolina Herrera представи една колекция, която ще остави хиляди дами без дъх. Изключително женствена, елегантна и нежна колекцията на Каролина залага на пролетната свежест и избира светли цветове, сред които преобладава бялото. Дрехите умело следват женствените извивки на тялото, а едрите флорални мотиви са основният акцент.

По време на Седмицата на модата в Ню Йорк, ревюто на Tommy Hilfiger се открои по особен начин. Причината е, че на него бяха поканени най-голям брой хора, а подиума, по който моделите разхождаха пролетната колекция, бе превърнат в приказна пътечка в гората. Именно такова усещане за приказност носят и дрехите на г-н Хилфигер, които показаха истински микс от цветове и материи. Подобна нестандартна колекция със сигурност няма как да остане незабелязана. Цветовете, които преобладаваха бяха бордо и черно, придружени от дребен флорален мотив

Колекцията на талантливата Donna Karan представи една стилна смесица от принтове, поставени върху дрехи, които нежно следват женските извивки, но същевременно са изключително практични. Дизайнерката отново не изневери на типичния за нея небрежен шик и разходи по подиума модели, които всяка жена би искала да има в гардероба си.

Колекцията на Оscar de la Renta за пореден път ни напомни защо брандът е един от най-знчимите в света на модата. На подиума видяхме изключително красиви и много женствени модели, по които моментално започнахме да въздишаме. Свежите пролетни цветове – бледо розово, бяло, небесно синьо, бяха придружени от красив букет, деликатен флорален мотив и дантела.

3.1 Phillip Lim представи една колекция, която се движеше на двете крайности – цветовете, които преобладаваха бяха или много светли пастелни нюанси или много тъмни – мастилено синьо, зелено и черно. Колекцията бе смесица от интересни и иновативни форми и силуети, а на места разпознахме добре познатия пеплум.

Ревюто на Michael Kors ни показа една красива смесица от флорален мотив, дантела, нежни пастелни цветове, бяло и мастилено синьо. Както винаги, в моделите присъстваше онова леко намигване към мъжката мода, с което дизайнерът е известен – синята риза със строга линия в съчетание с вталено сако. Вдигаме палците си нагоре за господин Корс и страхотната му пролетна колекция.

Автор: Преслава Цачева