Седмица на мъжката мода в Милано

  

По време на седмицата на мъжката мода в Милано дизайнерите показаха интересни предложения за сезона пролет – лято 2011. Модна къща Gianfranco Ferre ни представя ризи с бродерии и интересни варианти на риза без яка. Характерното за колекциите на Ferre райе сега забелязваме по реверите, яките и ръкавите. Двуредното сако стъпва здраво на подиума и присъства неуморно в колекциите на много от дизайнерите. Топлите тонове доминират – златисто, пясъчно жълто, бежово и бяло. За официалните поводи е задължителен смокинга от шантунг. Материите са коприна, лен и памук.

   

 Колекцията на Bottega Veneta е елегантна, има закачливи и разчупени елементи. Широките ризи са изключително подходящи за уикенда или за неангажиращи срещи. Панталоните са с подгъви, някои се стесняват около глезена. Основните цветове в колекцията са синьо, червено, бяло и бежово. Облеклата са предимно от памук и лен.

  

Колекцията на Gucci може да се нарече класическа и елегантна. Отново наблюдаваме двуредни сака и тесни панталони. Цветовете са  черно, сиво, бяло и кафяво. Материите – сурова кожа, жакард, памук. При предложенията от кожа е постигнат интересен ефект – тон върху тон. 

  

Модна къща Прада също залагат на тесните панталони, но саката тук са с подплънки и по-разчупен дизайн. Интересни са широките бермуди, които са взаимствани от облеклото на шотландците, със сигурност можем да предположим че това е пола. Определено модната къща успя да ни изненада с избора на ярко оранжево сако в комбинация с бермуди. Отново мъжете вдигат котва с моряшките пуловери в синьо, жълто и оранжево. Много настроение и закачливи нотки откриваме в колекцията на Прада.

  

Дотук бяхме с елегантността, Роберто Кавали е на хоризонта и отстъпваме място на екстравагантността. Синият цвят присъства и в колекциите на други дизайнери, но само тук е в този ярък нюанс. Свикнали сме да гледаме разноцветните ризи с флорални мотиви и цветя на модната къща Cavalli, но този път панталоните са в такива десени. Тесните панталони отстъпват място на широките. Бяха представени и интересни смокинги в бяло и тъмно синьо. еMODNO препоръчва на мъжете да не следват сляпо модните тенденции, най – важното е да изглеждат елегантни и да се чувстват добре в кожата си! 

Снимки: style.com