Синьото кадифе е новата актуална тенденция в интериорния дизайн

Любители на интериорния дизайн, имаме добри новини! Нова гореща тенденция се налага в обзавеждането с пълна сила и определено ни харесва! Ама много! Кадифето е сред водещите модни трендове през тази година и лесно можем да го срещнем сред есенно-зимните колекциите на най-известните дизайнери. В домовете ни то навлиза като основен акцент на стаята и е оцветено в синьо!

Синьо Кадифе

Да, точно така! Сега е времето да бъдете смели и креативни. Диван, тапициран в кралско синьо кадифе или пък фотьойл в по-светъл нюанс ще  бъде страхотно допълнение към обзавеждането, който безспорно ще се превърне в център на вниманието, когато някой влезе в стаята. Смятаме, че навлизането на кадифето в интериорния дизайн е доста навременно. Става въпрос за чувствена, тежка и топла материя – все неща, които асоциираме със зимата. Начина, по който интересният плат отразява светлината от прозорците и лампите в помещението, лесно хваща погледа и разнообразява обстановката.

На ясно сме, че кадифето не е традиционна материя за облицоване на мебели в 21 век. Но се радваме, че се завръща! Нещо в него ни напомня за блясъка и пищността в средновековна Франция и Италия. Именно за това просто не можем да устоим на винтидж усещането, което носи. Ако все още обаче не се чувствате напълно готови да заложите на цял диван от кадифе, съветваме ви да започнете с няколко възглавнички с различна големина. Те ще ви помогнат да свикнете със самия плат и това може да ви подтикне да бъдете по-смели в решенията си. Ако пък ви хрумне през глава да се втурнете в актуалната интериорна тенденция, не се колебайте да съчетаете дивана си с красиви завеси.

Автор: Преслава Цачева