Сицилианско вдъхновение от Долче и Габана

Сицилия е неизчерпаем източник на вдъхновение за Доменико Долче и Стефано Габана, които твърдят, че има толкова много за “показване” от тази дестинация, че могат постоянно да черпят идеи от нея. Този път обаче италианският остров става повод за инспирация при мъжката колекция за сезон пролет-лято 2014 година.

Линията, богата на разнообразни визии, беше показана през изминалия уикенд на дефиле, в рамките на Седмицата на мъжката мода в Милано. Двамата дизайнери, които напоследък имат проблеми със закона, продължават да са все така креативни в идеите си.

Пролетните тенденции за следващия топъл сезон, според италианското дуо, са закодирани в баланса между спортен дух и елегантен шик. Виждаме както официални костюми в класическа тоналност, така и по-авангардни предложения като колоритни металически материи, много щампи, каре при панталоните и саката.

За ежедневния стил при силния пол от Dolce&Gabbana залагат на типична лежерна, но стилна визия, типична за италианската мода. Къси шорти и ефектни тениски и ризи със сицилиански принтове или мрежести пуловери придават характер на мъжкото излъчване. Изисканата чанта е задължителен аксесоар, допълнена от красиви велурени обувки, мокасини или сандали.

Дизайнерите показаха и плажни визии за мъжете с атрактивни шорти, също обагрени от най-различни щампи в унисон с цялостната концепция  на тази колекция.

Автор: Делица Цонева

Вижте още:

Дантела в мъжката мода… ДА или НЕ?