Стартира младежкия фестивал за изкуства The Bridge Fest

Преди няколко дни стартира шестото поредно издание на The Bridge Fest във Видин. В дните 26 юли – 2 август 2015 г. крайдунавският град ще се превърне в поле за изява на  артистичния талант на над 150 младежи на възраст 14 – 20 години.

В тазгодишното издание на фестивала ще бъдат организирани творчески работилници на различни теми. Тази година те ще бъдат общо 10 и ще са в областта на фотографията, актьорското майсторство, музиката, танците и визуалните изкуства. Всяка от тях ще бъде ръководена от млади български професионалисти, сред които: Луиза Григорова, Весела Бабинова, Алиса Атанасова (актьорско майсторство), Васил Крумов (китара), Калин Ганев (фотография), Блага Банова (изобразително изкуство), Стоян Петров (барабани) и други.

В първата вечер на The Bridge Fest (27.07.2015 г.), участниците ще могат да се включат в интерактивен уъркшоп “Открий тайните на реката”. По време на него, те ще могат да се впуснат в търсене на предмети и интересни факти за Дунав. Целта на състезанието е младежите да научат повече за реката, а най-добрите ще получат награди като част от кампанията на Кока-Кола ХБК България за опазване на Дунав.

По традиция, в рамките на фестивала ще се състоят и 4 тематични събития, които ще бъдат отворени за жителите на града:

28 юли, Драматичен театър Видин:
ХаХаХа Импро Театър

29 юли, Потона:
Jazz на Дунава с Венци Благоев джазтет и специалното участие на Христо Йоцов

30 юли, Художествена галерия Никола Петров:
Urban Night – Хип Хоп и dance битки с RTF

1 август, пл.„Бдинци“, пред Община Видин
Празничен концерт

The Bridge Fest се провежда за шеста година на територията на Видин и ежегодно събира над 150 подрастващи на възраст 14-20 години, не само от региона, а и от цяла България. Това е най-мащабният младежки фестивал по изкуствата в областта, който се организира в партньорство с община Видин и с подкрепата на Кока-Кола ХБК България и насърчава творческите инициативи сред участниците. Повече информация можете да намерите ТУК!