Стилна, секси и игрива сватбена мода

Фантазията на дизайнерите ражда неочаквани образи. Те превръщат булката в русалка, стилна лейди или игрива кокетка. Богатството на десени, многообразието от елементи и изисканост на силуета са характерни за сезона на страстта.

Съвременен минимализъм: “По-малко означава повече” – е девизът на моделиерите за лятото. Избирайки лаконичен дизайн и гладка коприна, те представят обемни тоалети, далеч от представата за сватбена рокля. Съчетават ги с шикозни шапки, клъчове и деликатни бижута.

Белоснежен облак: Една напълно противоположна тенденция. Долу простите форми! На фокус са множеството волани, ресни, вълни. Това не е пола, а въздушен, лек облак или апетитна целувка. Рокли като за истински принцеси.

Секси гръб: Откритият гръб е основният моден тренд това лято. Дизайнерите внасят драматичност, поставяйки акцента върху кръстосаните презрамки. Оригинални, елегантни и смели, те привличат вниманието към нежните рамене и изглеждат доста секси.

Глезенът на показ: Актуален е и моделът в духа на 50-те. Дължината е до глезена. Полата – прекрасна алтернатива на пищния бален вариант, разкрива изящното краче.

Традицията на омбрето: Изберете нежни преходи от бежово, розово и небесно синьо към бяло. На каквото и да се спрете, ще е вълнуващо и красиво.

От късо по-късо: Роклите над коленете отново са на мода, декорирани с дантела и органза. Те са специално за онези булки, които не искат да се ограничават в най-важния си ден. Танцувайте цяла нощ и се чувствайте уверена в този красив тоалет. Необичайно стилно и много дръзко.

Принципът на доминото: Ефектно е и съчетанието на бяло и черно. Възможни са различни варианти – контраст между рокля и ръкавици и комбинацията от корсет с пола. Всичко зависи от фантазията и екстравагантността ви. Ако се страхувате от по-големи акценти, изберете тънка лента на колана или миниатюрен аксесоар.

Изящни допълнения: Изтънчеността на роклята се допълва от наметка – от миниатюрни модели като болерото до широки, романтични шалове. Дългите ръкавици от полупрозрачна тъкан, тиарата, елегантният чадър са за онези, които обичат да впечатляват. Ако не сте толкова ексцентрични, изберете традиционните аксесоари.

Сезонът на русалките: Въпреки постоянните капризи на сватбената мода силуетът тип “Русалка” остава фаворит. Гладката рокля плавно и нежно подчертава фигурата в горната й част, разкроявайки се от коленете надолу.

Игриви цепки: Една пикантна тенденция, много секси и кокетна, владее подиумите този сезон. Дълбоката цепка разкрива красотата на бедрото и не оставя равнодушни нито младоженеца, нито гостите. Тя може да бъде декорирана и с разкошна дантела.

Свежа палитра: Цветен квартет освежава сватбите. Ослепителното синьо набира невероятна скорост при дизайнерите и флористите. То намира място както в роклята, така и в букета и тортата. Ледената мента е хладна и подходяща за блондинки. Пикантното оранжево, напомнящо за ранен залез, е добро предложение за романтички. Деликатното червено на кайенския пипер е идеално и за лекомислени русокоски, и за знойни брюнетки, и за рижи красавици.

Моден микс: Една уникална новост в сватбената мода. Миксирайте тъканите. Плътна пола, допълнена с изящен дантелен корсет, нежно було, комбинирано с рокля от множество пищни воали.

Текст: сп. БУЛКА