Съветите на Ел Макферсън за перфектно тяло

Супермоделът Ел Макферсън не случайно носи прякора тялото. Красавицата продължава да изглежда перфектно дори на 50 години. Тя е фокусирана изцяло върху здравето и добрата си форма и е категорична, че те трябва да се поддържат постоянно с тренировки и балансирано хранене.

Пред списание Vogue Ел споделя, че се отнася към своите лични занимания, толкова сериозно както към бизнес ангажиментите си. „Ако искам да дам приоритет на тренировките, ги планирам така, както бизнес среща. Всяка сутрин правя 45 минути силови упражнения или разтягане, а дори понякога водя бизнес разговори по телефона, докато практикувам бързо ходене из парка”, казва Макферсън.

Топмоделът съветва дамите, които искат да свалят килограми да правят серия от бягане на интервали, която е общо 20 минути. Редуват се една минута бягане с много бърза скорост и след това минута бавно ходене, за да възстановите дишането си. След това повтаряте.

Ел обяснява също, че никога не пропуска да ексфолира кожата си под душа, за да бъде гладка, хидратирана и мека. А ето и полезни съвети за дамите, на които предстои ваканция:

„Когато съм на почивка на море правя две много полезни неща. Вървя във водата, която е на нивото на бедрата ми, за да има съпротивление. Също бягам по пясъка и на всеки десет минути правя клякания.” Макферсън допълва, че не обича да и е скучно, затова практикува всякакви водни спортове, когато има възможност.

Според нея храненето трябва да е правилно през цялата година. „Много е просто. Яжте зеленчуци, плодове и чисти протеини, малко черен шоколад – ако това е, което ви харесва и пийте много вода. Нищо прекалено екстремно! Просто всичко е въпрос на баланс и аз се опитвам да го поддържам всеки ден.”

Ел обяснява че се храни три пъти на ден, но включва и още две междинни хранения с нещо леко. „Любимите ми храни в момента са: спанак, цвекло, козе сирене, грис от ечемик, зеле, киноа, кедрови ядки, фета сирене и риба. Избягвам червеното месо или пилешкото”, обяснява супермодела.

редактор: Делица Цонева