Как да запазим кожата на лицето си здрава и сияйна

Чувствителната кожа е склонна към лесно раздразнение и доста по-лесно реагира отрицателно на физически или химични агенти: досадно състояние, което прави рутинните грижи за кожата сложни. Докато в по -леката си форма може да се идентифицира с усещането за „зачервена или стягаща кожа“, в тежки случаи може да доведе до хронични състояния като екзема и дерматит. Но какви са причините? Сред основните от причини са външни фактори като околната среда, които причинявайки отслабване на епидермалната бариера, водят до реактивност. Кожата на лицето обикновено е тази, която най -лесно проявява типичните симптоми на чувствителност, тъй като това е областта на тялото с най -тънкия и най -открит епидермис: неправилната козметика може да влоши ситуацията и затова е важно да разберете основните грешки, които трябва да избягвате при третиране на чувствителна кожа. 

Вижте какви грешки е възможно да допускате най-често при третиране на кожата си.

Ексфлирате твърде много

Ексфолирането може да бъде нож с две остриета, когато става въпрос за чувствителна кожа. Всъщност, докато от една страна скрабът за лице ви позволява да почистите кожата и да освободите порите, от друга страна, това може да доведе до допълнителна сенсибилизация и до появата на зачервяване и възпаление.

Използвате супер гореща вода при почистване

Друга често срещана грешка, е да мием лицето си с прекалено гореща вода по време на почистването, вярвайки, че това ще отвори порите по -добре и ще позволи на продуктите за грижа за кожата да работят по -добре. Кожата съдържа естествени овлажняващи масла, които се елиминират с гореща вода, причинявайки дехидратация и следователно дразнене; по -добре използвайте хладка вода.

Използвате твърде много различни продукти

Злоупотребата и произволното наслояване на козметиката е една от основните причини за раздразнена кожа. Претоварването със съставки, които не работят в синергия помежду си, може да бъде много рисковано, защото променя рН-то на кожата, като дразни и зачервява кожния слой.

Купи мицеларна вода Bioderma 

Купи нежен успокояващ гел Bioderma

Купи четка за почистване на лице Foreo