Съвети за правилно гримиране от професионални гримьори

Грешките в грима най-често се появяват в областта на очите, защото там е най-деликатната област в лицето, но едновременно с това тя дава най-много изразеност на визията.

Затова и трябва да внимаваме да не допускаме тези няколко най-често срещани грешки и ви подготвихме съвети от професионални гримрьори

Използвате твърде големи фалшиви мигли

Да, фалшивите мигли могат да създадат много по-изразителна визия и да отворят погледа, но същевременно могат да направят точно обратното. Ако миглите са твърде гъсти и дебели за вашето око, то ще изглежда значително по-малко и ще утежни визията.

Използвате черен молив във вътрешността на окото

Тъмният цвят във вътрешната линия на окото създава секси визия, но само ако е правилно използван. Ако попълним цялото пространство, погледът осезаемо се затваря и очите изглеждат по-малки. За да създадете обратния ефект, опитайте със светъл цвят във вътрешната линия или подчертайте с тъмен молив само в някои части на окото.

Не се гримирате според формата на очите си

Правилно подбраните сенки и очна линия може напълно да променят как изглежда визията ви. Ако очите ви са по-малки, трябва да потърсите грим визия, която ще подхожда на формата им. Опитайте по-издължена очна линия, за по-продълговата форма на бадема.

Не използвате спирала

Въпреки че в момента е модерна по-минималистичната визия без спирала, ако миглите ви са редки и къси, е добра идея все пак да нанесете поне малка част от продукта. Това ще подчертае погледа и ще направи очите ви по-големи. За допълнителен ефект можете да извиете миглите си преди спиралата.

Не нанасяте светъл коректор под очите

Този трик озарява цялото лице и прикрива всякакви следи от умора. Едновременно с това светлия цвят създава визуална измама и създава ефект на по-големи очи.