С дъх на канела у дома

Създаването на празнична атмосфера у дома е любим наш момент, който се е превърнал в естетически ритуал, носещ настроение и усещане за уют. Днес ще ви предложим няколко страхотни идеи за коледна декорация с „дъх на канела”.

Канелата може да се използва не само като омайна подправка или средство за лечение, а и като прекрасен елемент към различен тип украса. Канелените пръчки, които лесно ще откриете по магазините, са ефектен и достъпен като цена декоративен мотив.

Приятното ухание на канелата ще създаде още по-голямо очарование на всяка креативната декорация. Ароматните пръчици може да използвате с различно приложение, затова вижте нашите предложения, които лесно ще сътворите и сами.

Канелените пръчки често ще използват за декорация на коледни венци. Може да изработите венеца изцяло от пръчиците или те да присъстват само като мотив, редом до друга еко украса като иглолистни клонки, шишарки и др.

*Коледен венец с канелени пръчки, евкалипт и шишарки; изработен от Гергана Цонева

“Облицовайте” най-обикновени свещи с канелени пръчки и декорирайте с подходяща пандела. Прикрепете ги с помощта на силиконов пистолет. Те ще придадат страхотна празнична атмосфера на дома ви.

Канелените пръчки могат да се превърнат в декоративен елемент от аранжировката за маса или част от украсата на коледната елха. Ако сами опаковате подаръците, използвайте канелени пръчки, за да им придадете интересна визия.

Пожелаваме ви една вълшебна Коледа, вдъхновена от опияняващото ухание на канела и дом, изпълнен с много уют, топлина, любов и красота!

Автор: Делица Цонева